25.8.2017 19:53

Και φέτος η ανακύκλωση φυσιγγίων από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου

Την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια με τη συλλογή των χρησιμοποιημένων φυσιγγίων από τους κυνηγότοπους του νησιού συνεχίζει και φέτος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου.
«Ως κυνηγοί, πρέπει και να διαχειριζόμαστε τα απόβλητα της δραστηριότητάς μας, για την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και την αειφορία του κυνηγίου. Ο κυνηγότοπος πρέπει να παραμένει στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν την επίσκεψη μας σε αυτόν και αυτό θα γίνει μόνο αν ο κάθε κυνηγός προχωρά στη συλλογή των αποβλήτων που δημιουργεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Γι’ αυτό τον σκοπό αποφάσισε να τοποθετήσει και φέτος κάδους περισυλλογής άδειων φυσιγγίων στις περιοχές διάβασης των αποδημητικών πουλιών (Ανέμωνας, Καλλιμασιά, Άγ. Μηνάς, Αίπος, Καλαμωτή, Δότια κ.λπ).

Επιπλέον ο Σύλλογος ανακοίνωσε ότι με την παράδοση στα γραφεία του Συλλόγου 500 άδειων φυσιγγίων θα επιβραβεύεται η  προσπάθεια των κυνηγών με ένα πακέτο φυσίγγια Νο 8.
Τέλος ο Σύλλογος θα συγκεντρώσει τα άδεια φυσίγγια στις εγκαταστάσεις του πρώην εκτροφείου στο Χαλκειός και σε συνεργασία με το Δήμο Χίου θα τα προωθήσει για ανακύκλωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ