18.8.2017 11:28

Ηλικιωμένη ζούσε ανάμεσα σε σκουπίδια, περιττώματα και τρωκτικά στο Κάστρο

Σοκαριστικές εικόνες, στην καρδιά του Κάστρου της πόλης, εκεί όπου διατηρούσε μονοκατοικία η 90χρονη συμπολίτισσά μας Μ.Σ. αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου που κατόπιν εισαγγελικής εντολής μπήκαν στο ετοιμόρροπο κτίριο απομακρύνοντας την ηλικιωμένη και ξεκινώντας τον καθαρισμό του κτιρίου, που εδώ και καιρό αποτελούσε σοβαρή εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής.

Η αρχή έγινε τον τελευταίο χρόνο όταν τα παράπονα των κατοίκων στην Εισαγγελία Χίου πύκνωσαν αφού η 90χρονη αρνούταν κάθε βοήθεια είτε από τον Δήμο, είτε από τους γείτονές της ενώ δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει στο σπίτι της.

Η αποκάλυψη έγινε το πρωί της Παρασκευής όταν με εισαγγελική παραγγελία και παρουσία του Ειρηνοδίκη Χίου Ε. Θάνογλου, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Δ. Φραγκομίχαλου, της Αστυνομίας και του αντιδημάρχου Γ. Μπελέγρη οι αρχές μπήκαν στο σπίτι της 90χρονης αντικρίζοντάς τη ανάμεσα σε ένα βουνό από σκουπίδια, υπολείμματα φαγητών, περιττώματα, κότες και τρωκτικά.

Η 90χρονη μεταφέρθηκε στο γηροκομείο "Ζωρζής Μιχαλινός" όπου και θα διαμένει πλέον ενώ οι 4 εργάτες καθαριότητας του Δήμου Χίου για πάνω από 3 ώρες μετέφεραν σκουπίδια στο 4τονο όχημα μεταφοράς απορριμμάτων.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη περίπτωση κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Δήμος, πριν από 2 εβδομάδες σε σπίτι ναρκομανών στον Κάμπο. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ