Χίος Πόλη

21/12/17 10:07

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:27

Η καταπάτηση φρέναρε την επέκταση της ΒΙΑΛ- [ΦΩΤΟ]

Τη διακοπή των εργασιών επέκτασης του hotspot διέταξε λίγο μετά τις 09:00 η αστυνομία. Αιτία αποτέλεσε η προχειρότητα του υπουργείου Μεταναστευτική Πολιτικής να επιχειρήσει τη διέλευση συνεργείων και γερανών στον χώρο, χωρίς να  έχει διασφαλίσει την άδεια ιδιοκτήτη χωραφιού, μέσα από το οποίο θα διέρχονταν τα συνεργεία.

Αυτό συνέβη γιατί οι υπεύθυνοι του Hotspot βλέποντας ότι ο γερανός δεν μπορεί να περάσει ξήλωσαν τους πασσάλους που ιδιώτης είχε τοποθετήσει στο χωράφι του, καταπατώντας το. Μόλις έγιναν αντιληπτές οι ενέργειες των συνεργείων την Ύπατης Αρμοστείας, ο ιδιώτης προσέφυγε στην αστυνομία ζητώντας παρουσία του Αντιεισαγγελέα Χίου να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ο Διοικητής της ΒΙΑΛ επικαλέστηκε ότι μέρος του χωραφιού έχει παραχωρηθεί στο Hotspot προκαλώντας  την αντίδραση τόσο του ιδιοκτήτη όσο και των κατοίκων που βρίσκονταν στο σημείο.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής, Αθ. Μπασιούκας, παρότι διέταξε την αποχώρηση των συνεργείων απείλησε με μηνύσεις κατοίκους της περιοχής σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η θέση των πασσάλων είναι πιο έξω από ότι κανονικά θα έπρεπε.

Τελικά λίγο πριν τις 10:00 αποφασίστηκε κοινή συναινέσει  η αποχώρηση κατοίκων και συνεργείων  μέχρι αύριο, Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου για προσωρινή ή όχι διακοπή των εργασιών μερί την εκδίκαση των τελευταίων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Χίου.  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση