31.1.2022 13:10

Η Ε.Μ.Χ. ετοιμάζεται να στεγάσει τις υπηρεσίες του Δήμου Χίου (ΦΩΤΟ)

Το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2022, αναμένεται να μεταστεγαστούν σε κτίριο της Ε.Μ.Χ. επί της Κωνσταντίνου Μονομάχου, δημοτικές υπηρεσίες, έπειτα από συμφωνία μεταξύ του Δήμου και της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Το νέο ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 1.200 τ.μ.. Από αυτά, τα 800 τ.μ. του πρώτου ορόφου θα χρησιμοποιηθούν για γραφεία και τα 400 τ.μ. του υπογείου ως αποθηκευτικός χώρος.

Το δε, συνολικό μηνιαίο μίσθωμα, ανέρχεται σε 5.600 ευρώ, με την Ε.Μ.Χ. να δαπανά το συνολικό ποσό του 1 εκ. ευρώ για επισκευαστικές εργασίες ώστε το κτίριο να είναι συμβατό με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές που θέτει ο Δήμος.

"Η αποκατάσταση του κτιρίου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου  και η μετατροπή του σε συγκρότημα γραφείων, προς εκμετάλλευση, είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Ένα εμβληματικό κτίριο της δεκαετίας του 1950 που μέχρι το 1990 στέγαζε την μεταποιητική παραγωγική διαδικασία της Μαστίχας, σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο να παραδοθεί, στον Δήμο Χίου, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας.

Μια ακόμα μεγάλη επένδυση της ΕΜΧ, που έρχεται να καλύψει την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της", ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Τούμπος. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ