9.2.2024 14:35

Χώρος φύλαξης μεν, χωρίς λουκέτα δε

Το ζήτημα της έλλειψης φύλαξης αποσκευών στον χώρο της αίθουσας επιβατών στο λιμάνι της Χίου, που ανήκει στην ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, θίγει μέσα από παρέμβασή του ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου σε επιστολή του προς τον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή.

Αναλυτικά σημειώνει:

Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία μας στο γραφείο σας πριν ένα μήνα, συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου, σας θέσαμε το θέμα ότι στον χώρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ δεν λειτουργούν οι χώροι φύλαξης των αποσκευών εδώ και χρόνια.

Είναι κάτι που το είχαμε θέσει και στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Λεωνίδα Αθηνάδη από τον Οκτώβριο. Οι επισκέπτες του νησιού κατά την καλοκαιρινή περίοδο την τελευταία ημέρα όταν δεν έχουν αμάξι δεν ξέρουν που να αφήσουν τις αποσκευές τους.

Αρκετές φορές αναγκάζονται να τις αφήσουν στα καταλύματα που νιώθουν σιγουριά και έρχονται αργότερα με ταξί και τις παίρνουν δηλαδή επιβαρύνονται οικονομικά και χάνουν και χρόνο με τις μετακινήσεις τους.

Ή τις κουβαλούν μαζί τους όταν μετακινούνται εντός πόλης στα καταστήματα, στις καφετέριες, στα εστιατόρια και στα μουσεία το οποίο είναι μία ταλαιπωρία για αυτούς. Δεν νοείται ένας σύγχρονος τουριστικός προορισμός να μην διαθέτει ένα τέτοιο χώρο φύλαξης.

Γνωρίζουμε ότι ο μισθωτής του καφενείου φυλάει τις αποσκευές τουριστών όποτε του το ζητήσουν και δεν έχει ποτέ χαθεί κάτι από το περιεχόμενο τους ωστόσο αυτό δεν είναι λύση. Στην συζήτηση μαζί σας συμφωνήσατε ότι πρέπει να διευθετηθεί και βρέθηκε η μέση λύση όταν τον καλέσατε τηλεφωνικά παρουσία μας να τοποθετηθούν λουκέτα μέσω μικροεργασιών από τον μιαθωτή, που έχει χαμηλό κόστος, αντί να αποκατασταθεί το ηλεκτρονικό σύστημα που είναι τεχνικά πιο δύσκολο και με μεγαλύτερο κόστος.

Μέχρι σήμερα παρατηρούμε ότι δεν έχει γίνει η επέμβαση. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τον μισθωτή του χώρου να προβεί στην τοποθέτηση των λουκέτων καθώς ήδη πέρασε 1 μήνας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ