Χίος Πόλη

28/11/17 9:38

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:26

Γιατί η εκπαίδευση χρειάζεται «πρόοδο»

Με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας ο μαθηματικός Νίκος Ξυλάς, επέλεξε να διδάσκει το μάθημα των μαθηματικών. Ο διαδραστικός πίνακας κυριαρχεί στην αίθουσα διδασκαλίας, καθώς αποτελεί την εξέλιξη του μαυροπίνακα και μέσω των προγραμμάτων που παρέχει βοηθάει ακόμη και αυτούς που τα μαθηματικά τους μοιάζουν με κινέζικα… να τα κατανοούν.

Η συνταγή για την επιτυχία στο μάθημα αυτό είναι απλή, σύμφωνα με τον Νίκο και αν τα παιδιά την ακολουθήσουν θα την έχουν «στο τσεπάκι». Ολιγομελή τμήματα, μέχρι 3 παιδιά, μάθημα με συνδυαστικά μέσα, όπως  το παραδοσιακό θρανίο – μολύβι – τετράδιο αλλά και πιο  εξελιγμένων,  όπως είναι ο διαδραστικός και φυσικά υπομονή και αγάπη από τον καθηγητή. Το φροντιστήριο «Πρόοδος» διαθέτει όλα τα παραπάνω και εξυπηρετεί παιδιά του Δημοτικού μέχρι και φοιτητές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν είναι τίποτα αναγκαστικό και αδιάλλακτο, αφού ο νεαρός μαθηματικός συμβαδίζει με τις ανάγκες των μαθητών του. Αν κάποιο παιδί δεν μπορεί να λειτουργήσει με τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας το μάθημα γίνεται στα μέτρα του και το αντίθετο. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση