12.12.2018 11:47

Γ. Καλαμάκης: «Δεν μπορεί με μία απλή βλάβη στο δίκτυο να βγαίνουν εκτός λειτουργίας κι άλλες γραμμές»

Ο Διευθυντής του δικτύου διανομής ρεύματος απαντά στις δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή της ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος.

Σε μπαλάκι ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων μετατρέπεται το ζήτημα των καθημερινών διακοπών ρεύματος. Μετά τις ευθύνες που απέδωσε στον ΔΕΔΔΗΕ ο αναπληρωτής διευθυντής της ΔΕΗ στη Χίο Γ. Τσατσαρώνης, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Γιώργος Καλαμάκης ανταπαντά, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί με ένα απλό βραχυκύκλωμα να βγαίνουν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές, δείχνοντας με το δάκτυλο τη ΔΕΗ, για όσα έχουν εξοργίσει την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα.

«Μπορεί όλοι να λέμε για τον ΔΕΔΔΗΕ όμως δεν φταίει για όλα. Σαφώς υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο κυρίως λόγω τον φθορών. Όμως όταν για παράδειγμα τίθεται εκτός λειτουργίας μία γραμμή εξαιτίας βραχυκυκλώματος, δεν μπορεί να φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ επειδή ταυτόχρονα τίθενται εκτός λειτουργίας κι άλλες γραμμές. Αυτό αφορά τον Σταθμό Παραγωγής της Χίου και όχι τον ΔΕΔΔΗΕ», ανέφερε ο κ. Καλαμάκης.

Εστιάζοντας στα τελευταία προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ο Γ. Καλαμάκης, εξήγησε ότι οι διακοπές οφείλονται από φθορά του δικτύου που είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας κάποιες γεννήτριες.

«Η βασική βλάβη παρουσιάστηκε σε υπογειοποιημένο καλώδιο στην περιοχή του αεροδρομίου. Αναζητούμε ακριβώς το σημείο της φθοράς ώστε σύντομα να το διορθώσουμε. Πρόκειται για μία από τις βασικότερες γραμμές που ρευματοδοτούν την πόλη και τη βόρεια Χίο», εξήγησε.

Παράλληλα ο κ. Καλαμάκης επεσήμανε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων ποια προβλήματα θα προκύψουν στο δίκτυο διανομής ρεύματος ώστε να δράσει προληπτικά, αφού κατά κύριο λόγο αυτά προκύπτουν από εξωγενείς παράγοντες.

«Υπάρχει και το προσωπικό και η τεχνογνωσία. Δεν είναι ότι ξέρουμε το πρόβλημα και δεν έχουμε προσωπικό να το διορθώσουμε. Καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να διατηρούμε το δίκτυο σε πολύ καλή κατάσταση, όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση στο δίκτυο ενώ υπάρχει ρεύμα. Το ρεύμα μάλιστα πρέπει να κόβεται σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο της παρέμβασης για λόγους ασφαλείας», κατέληξε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ