17.3.2017 12:52

Ευχαριστούν Κάρμαντζη και ΕΛΜΕ οι Τεχνολόγοι εκπαιδευτικοί για τη στήριξη

Την ικανοποίηση του για τη στήριξη του αιτήματος που αφορά στον ελάχιστο αριθμό των μαθητών στα ΕΠΑΛ από την ΕΛΜΕ και τον Αντιπεριφερειάρχη, εκφράζει με ανακοίνωση του το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών.

Σε αυτήν αναφέρει:

«Η πρώτη κίνηση αφορά την υποστήριξη του αιτήματός μας από τον Αντιπεριφερειάρχη, κο Κάρμαντζη Σταμάτη, ο οποίος με επιστολή του 7-2-2017 προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και κοινοποίησή του στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου αναφέρει ότι θεωρεί: «…εύλογα τα σχετικάαιτήματα, με βάση και τις ιδιαίτερες συνθήκες του νησιωτικού χώρου…» και ζητάει απάντηση. Η απάντηση που απέστειλε τελικά η Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου και μέσω της Περιφερειακής ενότητας μας κοινοποιήθηκε στις 2-3-2017 δίνει την ευχέρεια με βάση το νόμο που ισχύει με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης να λειτουργούν μοναδικά τμήματα στα ΕΠΑΛ.

Η δεύτερη κίνηση της υποστήριξης του ίδιου αιτήματός μας, αφορά την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) που με το έγγραφό της Αρ.Πρωτ. 13/14-3-2017 και δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ σήμερα προς το ΥΠΠΕΘ και την ΟΛΜΕ υποστηρίζει το αίτημα για μικρότερα αριθμητικά δεδομένα «…ως προς τον ελάχιστο αριθμό μαθητών για τα σχολεία νησιωτικών περιοχών και ειδικά της ¨παραμεθορίου…¨» διευρυμένο για Γυμνάσια και για Λύκεια.

Και για τις δυο προαναφερόμενες κινήσεις εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και περιμένουμε ειδικά από την ΕΛΜΕ, που επαναφέρει το αίτημα, με την υποστήριξη και της ΟΛΜΕ να έχει ακόμη θετικότερο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες μας». 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ