25.4.2024 13:36

Έργο «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου (Video)

Απομακρύνονται οι ελπίδες παράδοσης του έργου εντός του 2024 όπως αρχικά προγραμματίζονταν

Την είδηση ότι το έργο της ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου, ως έργο στρατηγικής σημασίας, μεταφέρεται ως έργο «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ, λαμβάνοντας μάλιστα, όπως όλα δείχνουν νέα παράταση, μετέφερε μέσα από δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «Π», ο Δήμαρχος Χίου επεσήμανε ότι, στην παρούσα φάση προέχουν τα έργα που έχουν να κάνουν με τις φυτεύσεις ή τις αφαιρέσεις φυτών μέσα από τον Κήπο, προκειμένου στη συνέχεια το έργο να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, επιτόπια επίσκεψη, με τον Γιάννη Μαλαφή να διαβεβαιώνει ότι ο Δήμος θα είναι διαρκώς πάνω από το έργο προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και με ποιοτικό τρόπο.

Ερωτώμενος για το εάν η μεταφορά του νέου έργου σημαίνει ότι εγκαταλείπεται οριστικά το σενάριο της παράδοσής του εντός του 2024, ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι πρόκειται για τεχνικά θέματα τα οποία θα συζητήσει με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ