Χίος Πόλη

24/10/17 16:46

τελ. ενημ.: 25/10/17 18:01

Εργαλείο για τη Χίο και τον ελληνικό τουρισμό

Στη χώρα που ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος χρειάστηκε να έρθει το 2017 για να δημιουργηθεί πανεπιστημιακό τμήμα διοίκησης του τουρισμού. Στο Πανεπιστήμιο της Αττάλειας, στην Τουρκία, λειτουργεί ήδη από το 1986, ανέφερε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημόνων της Διοίκησης, Γ. Καρκαζής, για να καταδείξει πόσο απαραίτητο εργαλείο για την ελληνική τουριστική βιομηχανία προστέθηκε στο δυναμικό των τμημάτων του Πανεπιστημίου μας. Ένας άλλος ομιλητής μετέφερε την έκπληξη του υπουργού Παιδείας, όταν ενημερώθηκε ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας στερείται τμημάτων διοίκησης του τουρισμού.

Τη σημασία του Τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού επικύρωσε η αποστολή στη Χίο εκπροσώπου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, για να μεταφέρει τον χαιρετισμό του προέδρου του αλλά και το μήνυμα της υπουργού Τουρισμού. Ωστόσο, την ίδια ώρα που ο ελληνικός τουρισμός υποδέχονταν το νεοσύστατο τμήμα, οι τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού του επεφύλαξαν ψυχρή υποδοχή. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι επαγγελματίες του τουρισμού που παρακολούθησαν την τελετή, επιπλέον απόδειξη του πολύ μικρού τουριστικού μεγέθους της Χίου.

Κάτι παραπάνω απ’ τους μισούς

Ικανοποιημένοι από το μέχρι σήμερα επίπεδο σπουδών τους εμφανίστηκαν οι πρωτοετείς φοιτητές. Μόνο που, όπως αριθμητικά προκύπτει, από τους 70 επιτυχόντες τις σπουδές τους παρακολουθούν κάτι περισσότεροι από 40 φοιτητές.

Πρύτανης και «τετράδα»

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας αναφέρθηκαν στην καθοριστική συμβολή του νυν πρύτανη για την επιτυχία επαναλειτουργίας του Τμήματος και χωροθέτησης του στη Χίο, ενώ σχεδόν όλοι διέκριναν τη συστηματική βοήθεια στην ευτυχή κατάληξη των κ.κ. Ζαχαράτου, Δημ. Λαγού, Γ. Θεοτοκά και Π. Τσάρτα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς της Χίου από τις «Νηριίδες» και την αναμνηστική φωτογράφηση φοιτητών και ακαδημαϊκών. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση