Χίος Πόλη

3/6/19 11:40

τελ. ενημ.: 3/6/19 11:44

Έφυγαν οι μετανάστες, ήρθαν οι νταλίκες αλλά η Αρχαιολογία πάλι δεν βλέπει

Σε χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων μετατρέπεται σταδιακά η Σούδα

Ο τερματισμός της λειτουργίας του καταυλισμού της Σούδας, παρότι γιγαντώθηκε με τη σιωπηρή συγκατάθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, γέμισε ελπίδες τους Χιώτες ότι η βόρεια πλευρά του Κάστρου θα προστατευθεί και θα αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το κλείσιμο του καταυλισμού κι ενώ οι διαβεβαιώσεις της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου ήταν προς την κατεύθυνση της ανάπλασης της Σούδας, φωτογραφίες χρηστών του διαδικτύου έρχονται να επιβεβαιώσουν το εντελώς αντίθετο.

Ο χώρος που υποτίθεται θα αναπλάθονταν έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο χώρο στάθμευσης για νταλίκες παρότι η νομοθεσία προβλέπει ότι απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων άνω των 2 τόνων σε συγκεκριμένες περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Ο κίνδυνος εκ νέου υποβάθμισης της περιοχής είναι πιο υπαρκτός από ποτέ. Θα βάλει επιτέλους η Υπηρεσία ένα φρένο ή θα επιμείνει στα ευχολόγια των δήθεν σχεδιασμών της; Οφείλει να το πει άμεσα στον Χιώτη και να αναλάβει, έστω για μία φορά, τις ευθύνες της.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στον κ. Κώστα Στείρο. 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση