Χίος Πόλη

20/12/17 14:42

τελ. ενημ.: 20/12/17 22:18

Εκθέτει την απραξία του Δήμου η δικηγόρος του Δημοσίου

«Εδώ και 1 χρόνο γνωρίζατε την κατάσταση στη ΒΙ.ΑΛ. και δεν κάνατε τίποτα», είπε η Μαριάννα Αγγελίδου

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που κανονικά το Δημόσιο θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από τη ΒΙ.ΑΛ. παραδίδοντας τον χώρο στον Δήμο Χίου, θα γίνει γνωστή η τύχη του αιτήματος του Δήμου για έκδοση προσωρινής διαταγής με σκοπό τη διακοπή των εργασιών επέκτασης του hotspot.

Το μεσημέρι της Τετάρτης Δήμος και Δημόσιο διασταύρωσαν τα ξίφη τους ενώπιον της Προέδρου Πρωτοδικών Χίου Μ. Τομπάζη, με τον δικηγόρο Νίκο Νύκτα να κάνει λόγο για ανέντιμες κινήσεις του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής που στόχο έχουν να αυξήσουν τη χωρητικότητα στο hotspot δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα.

Εξεταζόμενος ως μάρτυρας ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς επανέλαβε ότι από το 2015 μέχρι και σήμερα ο Δήμος επέδειξε σοβαρή ανθρωπιστική στάση προσπαθώντας να βοηθήσει το Υπουργείο να ανταπεξέλθει σε μία έκτακτη κατάσταση. «Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι αυτό που δεν λειτούργησε σωστά με 800 άτομα, πάνε να το λειτουργήσουν με 1.500 άτομα», είπε ο κ. Βουρνούς και προσέθεσε ότι η εγκατάσταση μόνιμων κοντέινερ αναδεικνύει την πρόθεση του Υπουργείου για μονιμοποίηση μίας κατάσταση.

Ερωτώμενος για το αν οι σκηνές μπορούν να διασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες ο Μ. Βουρνούς έφερε ως παράδειγμα τη Σούδα, λέγοντας ότι αντίστοιχες σκηνές με θέρμανση και ηλεκτρικό υπήρχαν και τον χειμώνα του 2016 στον καταυλισμό της πόλης. «Δυστυχώς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια συνεννόησης με το Υπουργείο. Αποδείχθηκαν αναξιόπιστοι», προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι: «έχει ασκηθεί τεράστια πίεση στην τοπική κοινωνία από το μεταναστευτικό».

«Τι κάνατε εδώ και 1 χρόνο;»

Στον αντίποδα η δικηγόρος του Δημοσίου Μ. Αγγελίδου εστίασε στο μειωμένο ενδιαφέρον του Δήμου για τη ΒΙ.ΑΛ. το προηγούμενο διάστημα φθάνοντας όμως στο σημείο να καταλογίσει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για ποιο λόγο δεν προσέφυγε νομικά κατά του Δημοσίου εδώ και 1 χρόνο. «Αυτή η κατάσταση κα. Πρόεδρε δεν είναι τωρινή. Ο Δήμος πολύ καλά γνώριζε την κατάσταση στη ΒΙ.ΑΛ. εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο και δεν έκανε τίποτα. Να σημειώσω βέβαια ότι ο Δήμος μιλάει για υποθετικά σενάρια. Προς τι ασφαλιστικά μέτρα τη στιγμή που δεν εκτελούνται οι εργασίες; Δεν υπάρχει τίποτα σε εξέλιξη», ανέφερε η κα. Αγγελίδου.

Μετά την κατάθεση των εγγράφων η πρόεδρος Πρωτοδικών επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση για την προσωρινή διακοπή των εργασιών στο προσεχές διάστημα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτή θα εκδοθεί πιθανότατα το πρωί της Παρασκευής. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση