Χίος Πόλη

13/4/17 11:47

τελ. ενημ.: 13/4/17 23:47

Έκκληση στον Τόσκα από τους αγνούς Βρονταδούσους

Με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην πόλη και το έθιμο τους οι «Φίλοι Βρονταδούσικων Εθίμων» παίζουν τον καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια ομαλής διεξαγωγής του εθίμου. Ως προτελευταία τους κίνηση ζητούν εγγράφως την προσωπική διαμεσολάβηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με την ακόλουθη επιστολή:

«Aγαπητέ Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη,

Το  Σωματείο «Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων» ζητά τη στήριξή σας  για τη φετινή διεξαγωγή του εθίμου του Ρουκετοπόλεμου στον Βροντάδο Χίου μεταξύ των ενοριών της Παναγίας Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου.  Το έθιμο γίνεται εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα και, όπως όλα τα έθιμα της Πατρίδας μας, αξίζει και πρέπει να διατηρηθεί και να διαφυλαχθεί.  Εδώ και δύο δεκαετίες ο Ρουκετοπόλεμος διεξάγεται με πάσα προσοχή και σεβασμό προς όλους με θετικότατο απολογισμό – άνευ ατυχημάτων.

Επιθυμούμε την ευθεία και ανοιχτή συμπαράστασή σας στην αγάπη  για τον τόπο μας και τα έθιμά του, ώστε να μην αλλοτριωθεί η ταυτότητα του χιακού Πάσχα στον Βροντάδο της Χίου. Τέλος επιζητούμε τη βοήθεια της τοπικής Αστυνομίας, τα μέλη της οποίας κάθε χρόνο εκτιμώντας τις περιστάσεις  στέκονται στο ύψος τους». 

Κι άλλη κίνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει ορισθεί συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου με τους 6 θιγόμενους που επιμένουν να μην λάβουν μέτρα προφύλαξης. Από το αποτέλεσμα της θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η ομαλότητα στο Βροντάδο κατά το βράδυ της Ανάστασης. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση