Χίος Πόλη

28/6/18 23:33

τελ. ενημ.: 29/6/18 8:48

Η καλή θέληση των ιδιωτών έσωσε την ανακύκλωση

Η καλή θέληση των ιδιωτών έσωσε ακόμη μια φορά το εγχείρημα της ανακύκλωσης, αφού οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Οικόπολις παρότι ο αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης θέλησε να ποινικοποιήσει την αστική διαφορά με την εταιρεία, αποφάσισαν να ανοίξουν εκ νέου τον χώρο δεματοποίησης των απορριμμάτων, πολύ πριν εμφανιστούν στο αυτόφωρο.

Η πρόθεση των ιδιοκτητών διατυπώθηκε κατά τη διαδικασία της εκδίκασης των προσωρινών μέτρων το μεσημέρι της Πέμπτης, δηλαδή πριν η Εισαγγελέας τους ασκήσει ποινική δίωξη για ρύπανση περιβάλλοντος και παράνομη βία. 

Όπως ειπώθηκε στο Δικαστήριο η εταιρεία πήρε αυτή την απόφαση ως μια κίνηση εκτόνωσης της κατάστασης τη στιγμή που ο Δήμος υπέβαλε μήνυση για το γεγονός της άρνησης παραλαβής νέων ανακυκλώσιμων υλικών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την κίνηση της αυτόφορης διαδικασίας. 

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας αφορά για ρύπανση περιβάλλοντος για τις 48 ώρες που παρέμεινε κλειστή η ΒΙ.ΑΛ., με προειδοποίηση μάλιστα 5 ημερών νωρίτερα, όταν πριν ένα μήνα η ανακύκλωση έμεινε κλειστή για πάνω από δύο εβδομάδες χωρίς να γίνει η παραμικρή κίνηση.

Τότε μάλιστα η Εισαγγελία αποφάσισε να κινηθεί έπειτα από το δημοσίευμα του "π" για την κατάσταση στη ΒΙΑΛ κι έπειτα από έγγραφο υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Τελικά λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης οι ιδιοκτήτες της Οικόπολις, αφέθηκαν ελεύθεροι με δεδομένο ότι πολύ νωρίτερα από την παρουσίας τους στο αυτόφωρο είχαν ανοίξει τις εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΑΛ.

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος την υπόθεση ανέλαβε η Εισαγγελέας Πρωτοδικων παρότι υπηρεσία την Πέμπτη είχε ο Αντιεισαγγελέας. 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση