16.3.2023 17:19

ΔΕΥΑΝ Χίου - Παραδέχεται την αυξημένη ποσότητα αρσενικού στο νερό αλλά καθησυχάζει

Καθησυχαστική ως προς την αυξημένη ποσότητα αρσενικού που βρέθηκε στο νερό του στρατοπέδου της ΕΑΡΜΕΘ, εμφανίζεται μέσα από ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΝ Χίου.

Χωρίς να αναφέρεται για τον τρόπο που μπερδεύτηκε το δίκτυο άρδευσης με το δίκτυο ύδρευσης, η εταιρεία καθησυχάζει θέτοντας εν αμφιβόλω ακόμα και τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του στρατού, λέγοντας ότι αυτά έγιναν από στρατιωτικό ιατρό και όχι από κάποιο ειδικό εργαστήριο.

Αναλυτικά αναφέρει:

Για το περιστατικό που δημιουργήθηκε σε στρατιωτική μονάδα στο Χαλκειός ενημερώνουμε τα εξής:

Την Τρίτη 14/3/2023 ενημερώθηκε η υπηρεσία μας από τον υπεύθυνο στρατιωτικό γιατρό ότι η μέτρηση του νερού ( σε δικά τους εργαστήρια ) στις δεξαμενές του στρατοπέδου σε αρσενικό βρίσκεται στο 17 ( Μικρογραμμάρια ανά λίτρο = μg/l = ppb ) και είναι πάνω από τα επιτρεπτό όριο που είναι το 10.

Το επιτρεπτό όριο σε αρσενικό στο νερό προηγούμενα έτη ήταν στο 50 και μειώθηκε στο 10 με βάση το οποίο ενεργούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του Κράτους.

Αμέσως η υπηρεσία μας διέκοψε την υδροδότηση του στρατοπέδου για να διαπιστωθεί από που προέρχεται αυτή η αύξηση.

Η υδροδότηση του στρατοπέδου γίνεται με υδροφόρα και από το φράγμα του Ζυφιά μέχρι την τελική διευθέτηση του προβλήματος η οποία θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Καθημερινά παίρνουμε δείγματα νερού τα οποία εξετάζονται στα εργαστήρια της ΔΕΥΑΝΧ, καθώς επίσης περιμένουμε το αποτέλεσμα από εργαστήριο των Αθηνών για την μέτρηση του αρσενικού, διότι η μέτρηση αυτή χρειάζεται ειδικό εργαστήριο.

Το περιστατικό αυτό ήταν μεμονωμένο και δεν έχει καμία σχέση με την ομαλή υδροδότηση όλης της περιοχής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ