12.12.2018 10:09

Δεκαήμερο εξελίξεων για τη μαρίνα της Χίου

Στα χέρια του ανεξάρτητου εκτιμητή το πρωί της Πέμπτης ο φάκελος της προσφοράς του Ομίλου Τσάκου

Σημαντικές εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν επιτέλους την αξιοποίηση της μαρίνας της Χίου στην περιοχή του Καστέλου, αναμένονται μέσα στο επόμενο 10 ήμερο που θα καταλήξουν – αν δεν παρουσιαστεί κάποιο κώλυμα- στην οριστική ανάληψη των εγκαταστάσεων από τον Όμιλο Τσάκου μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το πρωί της Πέμπτης ο φάκελος με την οικονομική προσφορά του Ομίλου Τσάκου θα βρεθεί στα χέρια του ανεξάρτητου εκτιμητή του ΤΑΙΠΕΔ που θα διαπραγματευτεί την τελική τιμή με τον υποψήφιο επενδυτή.

Αν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία τότε μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα υπάρξει ανάληψη των εγκαταστάσεων από τον Όμιλο Τσάκου.

Η διαδικασία αδειοδότησης

Από τη στιγμή της ανάληψης από τον Όμιλο Τσάκου, το ΤΑΙΠΕΔ έχει στη διάθεσή του 8 μήνες προκειμένου να αδειοδοτήσει τις εγκαταστάσεις της μαρίνας, χρονοδιάγραμμα που δεσμεύεται με χρηματικές πλέον ρήτρες έναντι του ανάδοχου επενδυτικού σχήματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παρότι ο Όμιλος θα μπει στον χώρο από τις αρχές του 2019, οι εργασίες για τη δημιουργία εγκαταστάσεων θα μπορούν να ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2019, οπότε θα έχουν συγκεντρωθεί όλες οι άδειες από το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ