6.7.2017 18:01

Βουλευτές για μία ημέρα δύο Χιώτες μαθητές

Στο ναό της Δημοκρατίας θα  βρίσκονται από αύριο  οι Χιώτες μαθητές Ειρήνη Σγουρούδη και Ελευθέριος Ροδίτης προκειμένου να συμμετάσχουν στις φετινές εργασίες της Βουλής των Εφήβων , οι οποίες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Η Ειρήνη, μαθήτρια της Β΄ τάξης του 3ου Λυκείου Χίου, και ο Λευτέρης επίσης μαθητής  Β΄ τάξης του Λυκείου Βροντάδου, ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα κουβαλώντας μαζί τους τη δίψα τους για απόκτηση νέων εμπειριών και αναζητήσεων που θα αναδείξουν την έννοια του  ενεργού πολίτη,  κεντρικό θέμα της φετινής συνεδρίασης της Βουλής των Εφήβων.

Τα παιδιά την Κυριακή θα συμμετέχουν σε βιωματικό εργαστήρι, με την εικαστικό Αιμιλία Μπαντούνα όπου θα παρουσιάσουν το σπουδαιότερο φυσικό προϊόν που παράγει η Χίος, τη μαστίχα. Παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα προσωπικό ημερολόγιο ταξιδιού  που θα περιλαμβάνει τα τεκμήρια του ταξιδιού τους στην Αθήνα (εισιτήρια πλοίων, μουσείων, φωτογραφίες, σημειώσεις).

Τη Δευτέρα το πρωί θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων έχοντας ως  κέντρο των αναζητήσεων και των δράσεων της τον «ενεργό πολίτη», τον πολίτη δηλαδή που είναι ενημερωμένος, κριτικά σκεπτόμενος και δραστήριος και που δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο και  αγωνίζεται ατοµικά και συλλογικά για το κοινό συμφέρον.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ