20.5.2017 13:46

ΒΙΝΤΕΟ- Πρόσφυγες και Χιώτες μαγείρεψαν μαζί στο Κάστρο

Στις 18 και 19 Μαΐου 2017, η οργάνωση Samaritan's Purse διοργάνωσε δύο πρωινά μαγειρικής σε κουζίνα τοπικού εστιατορίου της Χίου, στα οποία συμμετείχαν πρόσφυγες και μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων, οι οποίοι μένουν στη Σούδα.

Πριν από την έναρξη της μαγειρικής, η  Samaritan's Purse παρείχε στους συμμετέχοντες μάθημα κανόνων υγιεινής κουζίνας. Γυναίκες και άντρες από τη Συρία, το Ιράν και την Ερυθραία μαγείρεψαν παραδοσιακά πιάτα από τις χώρες καταγωγής τους. Μετά την προετοιμασία του φαγητού, έφαγαν όλοι μαζί τρία ξεχωριστά πιάτα από τη Συρία, το Ιράν και την Ερυθραία.

«Από την αρχή του έτους, η Samaritan's Purse, συνεργάτης της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, έχει διοργανώσει διάφορες δραστηριότητες ενεργοποίησης της κοινότητας με πρόσφυγες και μετανάστες. Οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν μία προσπάθεια να έρθουν οι πρόσφυγες κοντά, να διευκολυνθούν οι κοινωνικές σχέσεις και συζητήσεις και να προωθηθεί η ειρηνική συνύπαρξη του πληθυσμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μ.Κ.Ο..

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ