Χίος Πόλη

18/11/17 17:48

τελ. ενημ.: 20/11/17 14:18

ΒΙΝΤΕΟ- Κελαηδίσματα στο… «Καλουτάς»

Η επιτυχία της περσινής πρώτης διοργάνωσης αποτέλεσε τη βάση για τη 2η Έκθεση Πτηνών Συντροφιάς που διοργανώνει ο Σύλλογος «Φίλοι Οικόσιτων Πτηνών Βορείου Αιγαίου» στο εκθεσιακό κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς» κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Καναρίνια κάθε είδους, ξεχωριστές καρδερίνες, διάφορα ιθαγενή αλλά και υβρίδια κέντρισαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων μέσα από μία έκθεση που τείνει να γίνει θεσμός προσφέροντας μία διαφορετική εμπειρία στους Χιώτες αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Οι φετινές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100 ενώ προστέθηκαν ακόμα 60 οικόσιτα πτηνά από σύλλογο της Αθήνας. Ξεχωριστή καινοτομία στη φετινή έκθεση αποτέλεσε η κατηγορία ανηλίκων εκεί όπου κάθε μικρό παιδί μπορούσε να εκθέσει το οικόσιτο πτηνό του και να λάβει αναμνηστικό συμμετοχής από τους διοργανωτές.

«Μοναδικό μας κίνητρο είναι να γίνει κάτι αξιόλογο στο νησί. Οι δύο κριτές μας, οι Στέφανος Κουδής και Αθανάσιος Υφαντής έχουν διάφορα κριτήρια για την απονομή των βραβείων. Για παράδειγμα στα καναρίνια υπάρχει διαφορά αν διαγωνίζεται το πτηνό για το χρώμα ή για τη φωνή του», ανέφερε στον «π» ο Γιώργος Νικολάρας εκ μέρους του διοργανωτή συλλόγου.