24.4.2017 21:01

ΒΙΝΤΕΟ- Καθημερινότητα οι διαρρήξεις στο κέντρο

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται καθημερινά δεκάδες καταστηματάρχες του κέντρου που κάθε φορά μετρούν από τη θέση του απλού παρατηρητή τις ζημιές που αφήνουν πίσω τους οι επίδοξοι διαρρήκτες.

Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι καταστηματάρχες της οδού Σκαναβή με τους περισσότερους από αυτούς να καταγράφουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμα μία διάρρηξη στις περιουσίες τους.

Τα τελευταία κρούσματα

Πρωί Δευτέρας δύο καταστηματάρχες της οδού Σκαναβή καθώς κι ακόμα δύο σε γειτονικές οδούς , διαπιστώνουν ότι οι πόρτες των καταστημάτων τους είναι χαλασμένες. Σημάδια από τη χρήση λοστών και κατσαβιδιών υποδηλώνουν την προσπάθεια αγνώστων δραστών να εισέλθουν στα καταστήματα με λεία… λίγα ευρώ. Η πρώτη τους σκέψη επιβεβαιώνεται τα επόμενα δευτερόλεπτα όταν από κατάστημα ένδυσης το μόνο που λείπει είναι τα ελάχιστα κέρματα που είχε αφήσει η ιδιοκτήτρια την προηγούμενη ημέρα μέσα στο ταμείο.

Ίδια εικόνα και στα διπλανά καταστήματα όπου οι δράστες είχαν καταστρέψει τις μεταλλικές πόρτες και τις κλειδαριές με λοστούς και κατσαβίδια χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να μπουν στο εσωτερικό.

Περισσότερη η ζημιά από την κλοπή

Όπως εξηγούν οι ίδιοι στον «π» ενώ και οι ίδιοι οι δράστες γνωρίζουν ότι πλέον οι καταστηματάρχες δεν αφήνουν χρήματα στις ταμειακές, επιχειρούν την είσοδο στο εσωτερικό των καταστημάτων προκαλώντας πάντα ζημιές, των οποίων το κόστος είναι πολλαπλάσιο των χρημάτων που θα κλέψουν.

«Την πρώτη φορά μου διέρρηξαν και τις δύο εισόδους του καταστήματος για να πάρουν τελικά 12 ευρώ σε ψιλά, την ώρα που η ζημιά συνολικά ξεπερνούσε τα 200 ευρώ», ανέφερε καταστηματάρχης της περιοχής. Το ίδιο ακριβώς καταθέσει στον «π» και ιδιοκτήτρια γειτονικού καταστήματος που άγνωστοι εισέβαλλαν στο κατάστημά της παίρνοντας λίγα ευρώ από την ταμειακή αλλά προξενώντας ζημιές 120 ευρώ στη τζαμαρία.

«Δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης…»

Αναγνωρίζοντας και οι ίδιοι ότι η Αστυνομία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για όσο το δυνατόν περισσότερη παρουσία τόνισαν ότι δεν είναι όλα ζήτημα αστυνόμευσης. «Τα βράδια περνάνε συχνά περιπολικά από τα στενά και ελέγχουν. Οι άνθρωποι κάνουν ότι περισσότερο μπορούν. Όμως φαίνεται ότι αυτό δεν επαρκεί. Πρέπει να αντιληφθούν ότι οι παρόδοι της Απλωταριάς και ειδικά η Σκαναβή είναι υποφωτισμένες. Ζητάμε να βελτιωθεί ο ηλεκτροφωτισμός γιατί μόνο έτσι οι επίδοξοι διαρρήκτες θα δυστάσουν να διαρρήξουν ένα κατάστημα όταν τριγύρω υπάρχουν πολλά φώτα», εξήγησαν.

Ίδιοι δράστες;

Σχετικά πάντως με τα τελευταία περιστατικά, ο τρόπος δράσης των δραστών, σε 4 καταστήματα, δηλαδή η προσπάθεια διάρρηξης με λοστό και κατσαβίδι, δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα. Από την Αστυνομία μάλιστα εικάζεται ότι πρόκειται για δράστες που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα, με την αστυνομική έρευνα να βρίσκεται πολύ κοντά στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ