22.2.2018 11:49

ΒΙΝΤΕΟ- Βγαίνουν σε δημοπρασία οι εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Χ.

Τη λύση της πολυετούς εκμίσθωσης μέσα από διαδικασία δημοπρασίας με αντίστοιχη εκδήλωση ενδιαφέροντος, επέλεξε η Λιμενική Επιτροπή προκειμένου καταλήξει σε απόφαση σχετικά με το αίτημα του Ναυτικού Ομίλου για παραχώρηση της χερσαίας ζώνης, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου που αποτελεί τη φυσική έδρα του Ν.Ο.Χ..

Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης κατατέθηκε και η πρόταση για απευθείας παραχώρηση της χερσαίας ζώνης από το Λιμενικό Ταμείο στον Ν.Ο.Χ. κάτι όμως που θέτει χρονικό περιορισμό, αφού ο νόμος προβλέπει ότι σε αυτή την περίπτωση η παραχώρηση μπορεί να έχει μέγιστη διάρκεια τα 10 χρόνια.

«Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πάμε σε απευθείας παραχώρηση. Υπάρχουν άνθρωποι που θα βάλλουν 2 εκ. ευρώ για να αναπλαστεί ο χώρος. Πως θα τους πούμε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο σε 10 χρόνια ο ΝΟΧ να βγει έξω από τις εγκαταστάσεις επειδή θα έχει λήξει η παραχώρηση;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γ. Αναδιώτης.

Τι θα προβλέπουν οι όροι

Σύμφωνα με την απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής, στους όρους της δημοπρασίας θα περιγράφεται ρητά ότι η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης θα αφορά σε συγκεκριμένους ναυταθλητικούς σκοπούς, ώστε να περιοριστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία. Το δε αντίτιμο, όπως αποφασίστηκε θα είναι συμβολικό, αφού ο Ναυτικός Όμιλος θα διαθέσει περί τα 2 εκ. ευρώ για τις επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο και τη διαμόρφωση των δύο εξωτερικών πισινών.

Όπως εξήγησε ο κ. Αναδιώτης ο Ναυτικός Όμιλος θα μπορέσει να ξεκινήσει τις εργασίες στο διατηρητέο κτίριο σχεδόν μόλις λάβει την οικοδομική άδεια από τον Δήμο Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ