Χίος Πόλη

28/9/17 20:28

τελ. ενημ.: 29/9/17 11:50

ΒΙΝΤΕΟ- Από τις Οινούσσες ξεκινά ο αγώνας για τη διατήρηση του νησιωτικού Φ.Π.Α.

Τα νησιωτικά επιμελητήρια θα καταθέσουν επίσημα το αίτημα σε Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αλέξανδρο Χαρίτση

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις Οινούσσες, θα τεθεί και επίσημα προς την κυβέρνηση το αίτημα των νησιών του Βορείου Αιγαίου να κλείσει οριστικά το ζήτημα της παραμονής στο μειωμένο καθεστώς Φ.Π.Α. το οποίο, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα θα καταργηθεί στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Αποδέκτες του αιτήματος θα είναι δύο Υπουργοί της Κυβέρνησης, δηλαδή ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αλέξανδρος Χαρίτσης, στους οποίους θα προταθεί η επαναφορά του μειωμένου Φ.Π.Α. ακόμα και για τα νησιά που έχει καταργηθεί, αφού το ίδιο καθεστώς ισχύει και για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά νησιά.

Σε αυτό το πνεύμα το απόγευμα της Πέμπτης οι φορείς της Χίου συνεδρίασαν στο Εργατικό Κέντρο όπου μεταξύ άλλων ειπώθηκε ότι θα πρέπει να ασκηθεί η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στην Κυβέρνηση ώστε το ζήτημα με τον νησιωτικό ΦΠΑ να κλείσει οριστικά και όχι απλά να παραταθεί για ακόμα ένα χρόνο, όπως συμβαίνει από το 2014 μέχρι σήμερα.

Οι φορείς εξέφρασαν την άποψη ότι ο νησιωτικός ΦΠΑ θα πρέπει να αποσυνδεθεί παντελώς από το Προσφυγικό αφού έχει να κάνει με την έννοια της νησιωτικότητας όπως προβλέπεται στο Ελληνικό Σύνταγμα και όχι με κάποια έκτακτη κατάσταση.

Κατά τα λοιπά αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκεντρώσεων, συνεντεύξεων Τύπου καθώς και ο κοινός συντονισμός όλων των φορέων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που ίσως οδηγήσει σε συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση