21.3.2017 9:54

Αργεί πολύ ο πραματευτής στην επένδυση των Κεραμείων

Το τουριστικό κοντό και μακρύ του καθενός βγάζει όποιο συμπέρασμα ταιριάζει στον καθένα καλύτερα για τα αίτια της καθίζησης του τοπικού μας τουριστικού προϊόντος. Σε έναν τόπο με ανύπαρκτη τουριστική παιδεία ακούς ό,τι κατεβάσει η γκλάβα καθενός. 

Έναν απλό Ροδίτη εστιάτορα να φέρεις στη Χίο δεν θα του πάρει πάνω από ώρα για να διαγνώσει το βασικό αίτιο. Που είναι οι μονάδες σας, θα ρωτήσει. 

Τουρισμό δεν έχουμε – ούτε θα έχουμε – γιατί δεν διαθέτουμε ανάλογες σοβαρές ιδιωτικές επενδύσεις. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου – και ξέρω ότι δεν το εισπράττει ως μομφή ο πολύ αξιόλογος Γ. Μισετζής – είναι ζήτημα αν διαθέτει συνολικά 30 κλίνες. 

Ορόσημο για την τουριστική παρουσία θα αποτελέσει η πρώτη μεγάλη ιδιωτική επενδυτική προσπάθεια. Σχέδια κατά το παρελθόν υποβλήθηκαν πολλά, ελάχιστα βέβαια έφτασαν στο στάδιο της υλοποίησης. Σε βαθμό ωρίμανσης, τουλάχιστον του ενδιαφέροντος, έχει φτάσει η επένδυση στα Κεραμεία από τον όμιλο Λου Κολλάκη. Κάπου εδώ πέφτουν οι διακόπτες. 

Το επενδυτικό σχήμα μασάει τα λόγια του, άλλοτε βρίσκει αιτιάσεις στο προσφυγικό, και σε κάθε περίπτωση δεν δείχνει έτοιμο να εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές επιπτώσεις ένταξης στη fast track διαδικασία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου. 

Φυσικά δεν τρέμει τους πρόσφυγες ο Κολλάκης. Αρκετά έξυπνος είναι για να αντιληφθεί ότι η χρονική διάρκεια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου θα υπερβεί, πιθανά, την προσφυγική κρίση. Τρέμει στο ρίσκο μιας τουριστικής επένδυσης σε έναν τόπο άγονο τουριστικά. Αυτό είναι όλο. 

Η είδηση της αγοράς των Κεραμείων αρχικά και η πρόθεση τουριστικής επένδυσης αργότερα συνθέτουν τη μόνη προοπτική να πάρει μπρος η Χίος τουριστικά. Η εμφανής αναβλητικότητα του επενδυτή να προχωρήσει στο σχεδιασμό τοποθετεί ένα ολόμαυρο μαύρο σύννεφο στον ουρανό της τουριστικής Χίου. Θα το διαλύσει; 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ