15.7.2019 9:26

Αφήνουν πίσω τους εικόνα χάους στην ανακύκλωση

Ασφυκτικά γεμάτοι με ανακυκλώσιμα υλικά οι περισσότεροι κάδοι στο κέντρο της πόλης της Χίου

Σε εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας του πιο σημαντικού εγχειρήματος του Δήμου Χίου, αυτού της ανακύκλωσης, παραπέμπουν όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του «π» σε γειτονιές και στο κέντρο της πόλης, σε μία περίοδο μάλιστα που θεωρείται τουριστική.

Μη έχοντας άλλη λύση, οι πολίτες τοποθετούν μέσα σε πλαστικές σακούλες τα προς ανακύκλωση πλαστικά και τα αφήνουν έξω από τους κάδους. 

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα ο «π» αφορούν κάδους ανακύκλωσης που παραμένουν σε αυτή την κατάσταση για πάνω από μία εβδομάδα, χωρίς – όπως φαίνεται- να έχει περάσει απορριμματοφόρο για να τους αδειάσει.

Το πλήθος των ανακυκλώσιμων υλικών στους κάδους μαρτυρά ότι το απορριμματοφόρο έχει να φανεί αρκετές ημέρες. 

Έτσι τα χαρτικά έχουν στοιβαχτεί ασφυκτικά από τους πολίτες μέσα στους κάδους και σε πολλές περιπτώσεις έχουν τοποθετηθεί έξω από αυτούς με αποτέλεσμα τα ανακυκλώσιμα να σκορπίζονται με τον αέρα.

«Να κάνουν κάτι και οι επόμενοι…»

Κι ενώ προεκλογικά η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου παρενέβαινε σε χρόνο ρεκόρ ακόμα και μετά από ανάρτηση πολιτών στο Facebook, στο μετεκλογικό σκηνικό τα πράγματα άλλαξαν άρδην.

Τα τηλεφωνήματα των πολιτών παραπέμπονται στο τηλεφωνικό κέντρο για τα περαιτέρω και η κατάσταση που σταδιακά διαμορφώνεται εν μέσω καλοκαιριού αποτυπώνει στα μάτια των ελάχιστων επισκεπτών μία πόλη που από άποψη καθαριότητας είναι το λιγότερο τραγική.

Η ίδια εικόνα επικρατεί ακόμα και στους κάδους που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Δημαρχείο και συγκεκριμένα δίπλα από το κτίριο της Οδού Λάδης. 

Άλλωστε ακόμη και τα πολιτικά στελέχη της καθαριότητας μεταξύ σοβαρού και αστείου το τελευταίο διάστημα απαντούν με τη φράση: «Ε ας κάνουν κάτι και οι επόμενοι…». Ένα αστείο όμως που στοιχίζει στην εικόνα της πόλης και στην καθημερινότητα του πολίτη, που ενώ επιβαρύνεται με ακριβά ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας δεν απολαμβάνει τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ