25.11.2021 13:36

Άνοιξη του 2022 μπαίνουν τα μηχανήματα στον δημοτικό κήπο της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν θα έχει καμία σχέση με τον κήπο που ξέρουμε σήμερα», δήλωσε στον «Πολίτη» ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης

Χρονιά ανάπλασης για τον Δημοτικό Κήπο και το κέντρο της πόλης θα είναι το 2022, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη να αναφέρεται μέσω του «Πολίτη» εκτενώς στο έργο, με αφορμή το άνοιγμα των προσφορών.

Ως προς το τελευταίο, κατατέθηκαν συνολικά 6 προσφορές με την εταιρεία του Π. Στρογγυλού να αναδεικνύεται προσωρινός ανάδοχος με ποσοστό προσφοράς της τάξεως του 21,3% επί του συνολικού προϋπολογισμού των 3,8 εκ. ευρώ που θα κοστίσει το έργο.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Ξενάκης, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θα κατατεθούν τυχόν ενστάσεις κι έπειτα θα ελεγχθούν αναλυτικά όλα τα έγγραφα του αναδόχου, ώστε μέχρι τον Μάρτιο του 2022, το έργο να συμβασιοποιηθεί και  να ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Στην ουσία ο κήπος θα αλλάξει εντελώς μορφή. Τα τοιχία και τα κάγκελα θα πέσουν και θα γίνουν ειδικές ράμπες πρόσβασης σε 4 σημεία.

Παράλληλα θα γίνει ανακατασκευή του σιντριβανιού, αναβάθμιση του αναψυκτηρίου καθώς και αναβάθμιση της παιδικής χαράς η οποία θα μεταφερθεί στον χώρο που είναι σήμερα το θερινό σινεμά.

Ο χώρος που είναι σήμερα η παιδική χαρά θα παραμείνει οριοθετημένος ώστε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αν μπορεί να δημιουργηθεί, εκεί, το θερινό σινεμά χωρίς να ενοχλεί τους περίοικους.

Μία από τις σημαντικές παρεμβάσεις είναι και η δημιουργία κάθετου άξονα από τον Άγιο Ιάκωβο έως τον ανδριάντα του Κανάρη ενώ εσωτερικά θα δημιουργηθεί διάδρομος με ειδικό υλικό για άθληση.

Επιπλέον θα γίνουν νέες τουαλέτες και όλα τα καταστήματα και τα περίπτερα περιμετρικά του Κήπου θα απομακρυνθούν και θα μεταφερθούν σε κτίρια του Μπαλουχανά», ανέφερε ο κ. Ξενάκης.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ