8.3.2021 16:13

Ανοίγει ο διάλογος για την αξιοποίηση του Λωβοκομείου

Στη Χίο με πρωτοβουλία του Κώστα Μουτζούρη ο ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. Κώστας Μωραΐτης

Στη Χίο λίγες ημέρες μετά την δέσμευση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ότι η Περιφέρεια θα δρομολογήσει εξελίξεις σχετικά με την ανάδειξη και αξιοποίηση του Λωβοκομείου, βρέθηκε ο ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. Κώστας Μωραϊτης.

Για ένα πρώτο σημαντικό βήμα σε μία δύσκολη και μεγάλη διαδρομή έκανε λόγο σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια έχει όλη τη θέληση και τη βούληση να δρομολογήσει όλες τις εξελίξεις ώστε η αξιοποίηση του Λωβοκομείου να βρεθεί στο προσκήνιο.

Τον θαυμασμό του για την πολιτιστική παρακαταθήκη της Χίου, κατέθεσε με τη σειρά του ο κ. Μωραϊτης, σημειώνοντας ότι η αξιοποίηση του Λωβοκομείου είναι ύψιστης πολιτικής σημασίας για το νησί, χαρακτηρίζοντας τον ένα διαμάντι ανάμεσα σε άλλα, όπως ο Ανάβατος και η Νέα Μονή.

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το «παρών» και ο αντιπρόεδρος του «Οίκου Αγάπης» Βασίλης Μυριαγκός, σημειώνοντας ότι το Νομικό Πρόσωπο, του οποίου πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Μητροπολίτης Χίου έχει εκπονήσει ήδη οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία κατέληγε σε μία σειρά από προτεινόμενες χρήσεις του κτιρίου.

Όπως όμως είπε, η αναστήλωση και η αξιοποίησή του απαιτεί πολύ χρόνο και κυρίως πολύ χρήμα ενώ άφησε να εννοηθεί ότι πιθανά μέσα από αυτή τη συζήτηση να προκύψει προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Οίκου Αγάπης και της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ