28.8.2018 11:46

370 Χιωτάκια πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μεγάλη προτίμηση στις σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο αλλά και στις ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών

Συνολικά 370 απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑ.Λ. του νησιού πέτυχαν την είσοδό τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας αλλά και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα στα ΓΕ.Λ. οι απόφοιτοι που κατάφεραν να εισαχθούν ήταν 285 μαθητές εκ των οποίων οι 268 είναι απόφοιτοι του 2018, 12 μαθητές του 2017 και 5 μαθητές του 2016.

Σε ότι αφορά στα ΕΠΑ.Λ. οι απόφοιτοι ήταν 85 μαθητές εκ των οποίων οι 79 απόφοιτοι του 2018 και οι υπόλοιποι του 2017 και του 2016.

Στροφή στη Χίο και στη θάλασσα

Τα πρώτα στοιχεία σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δείχνουν στροφή των υποψηφίων τόσο στις σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο όσο και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων και Μηχανικών των Οινουσσών και της Χίου αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου όπου το 80% των μαθητών επέλεξε την εισαγωγή του σε κάποια από τις ΑΕΝ.

«Οι βαθμολογίες μας φέτος δεν είναι τόσο καλές. Φανταστείτε ότι άλλες χρονιές μπορεί να είχαμε και 5 μαθητές από ένα μόνο σχολείο που κατάφερναν να περάσουν σε Ιατρικές σχολές και φέτος έχουμε 2-3 από όλα τα σχολεία», ανέφερε στον «π» ο Κ. Γιαννούλης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ