14.7.2023 16:36

Καύσωνας Κλέων: Στους 84 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία πάνω στα αυτοκίνητα - Φωτογραφίες από θερμική κάμερα

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η «επέλαση» του καύσωνα, με τη θερμοκρασία να «πιάνει» πολύ υψηλές τιμές στα περισσότερα κυρίως ηπειρωτικά τμήματα αλλά και σε νησιωτικές περιοχές.

Οι μέγιστες τιμές, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, αφορούν κυρίως στις περιοχές μακριά από τις θάλασσες και τις ακτές και είναι σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ στο δελτίο ενημέρωσης για τον καιρό, οι υψηλές θερμοκρασίες κορυφώνονται σήμερα. 

Ενδεικτικά, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41, στο εσωτερικό της Στερεάς τους 41 με 43 και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 43 και πιθανόν τους 44 βαθμούς Κελσίου

γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες «έπιασε» η θερμική κάμερα στην άσφαλτο και πάνω στα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικά, στο Facebook του EnternityGR δημοσιεύονται οι φωτογραφίες του Δημήτρη Κορέτσου και όλες είναι τραβημένες με θερμική κάμερα.

Όπως δείχνουν, στην οροφή του αυτοκινήτου φαίνεται να είναι στους 84 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πλαϊνά φτάνει μέχρι τους 70,1 βαθμούς. Σε άλλη φωτογραφία, η θερμοκρασία στην άσφαλτο κυμαίνεται από 57,5 βαθμούς ως 62,3 βαθμούς.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ