18.1.2019 15:30

Μας έμαθαν να «ακούμε» οι «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες»

Μια καταπληκτική παιδική παράσταση την Κυριακή στον κινηματογράφο PREMIER

Ενθουσίασαν  «Οι δύο Ξεροκέφαλες κουτάλες» το μαθητικό κοινό  στην πρώτη τους παράσταση σήμερα το πρωί στη Χίο, αφού κινηματογράφος PREMIER που φιλοξενούσε την παιδική παράσταση σείστηκε από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παιδιών.

Μια διαδραστική παράσταση από την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, η οποία παίζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά  και φέτος ξεκίνησε τις περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το politischios.gr βρέθηκε στην πρωινή παράσταση και συνομίλησε με τους συντελεστές της Αντώνη Γουγή,  Δημήτρη Δημητρόπουλο και  Ιωάννη Μυστακίδη. «Οι δύο ξεροκέφαλες κουτάλες είναι ένα παραμύθι επίκαιρο όσο ποτέ, καθώς αναφέρεται σε ένα φανταστικό βασίλειο όπου ο γιος του βασιλιά πιεσμένος από τα μαθήματα και τις πολλές δραστηριότητες με τις οποίες είναι φορτωμένος  από τους γονείς του σταματάει να τρώει. Ο βασιλιάς φωνάζει δύο εντελώς διαφορετικούς σε χαρακτήρα μάγειρες, έναν από την ανατολή και έναν από τη δύση, με διαφορετικές απόψεις για το φαγητό και τη ζωή και προσπαθούν να κάνουν το βασιλόπουλο να φάει», ο Ιωάννης Μυστακίδης. « Το μήνυμα που δίνει το παραμύθι είναι ότι οφείλουμε να ακούμε. Να ακούμε την άποψη και τη γνώμη των παιδιών. Επίσης το κοινό βλέποντας την παράσταση μαθαίνει για την αξία της φιλίας, της συνεργασίας, της διαφορετικότητας», επισημαίνει ο Δημήτρης Δημητρόπουλος ενώ και τρεις υπογραμμίζουν ότι η επιτυχία της παράστασης οφείλεται στα ειλικρινή μηνύματα που μεταδίδει. «Το να μάθεις να ακούς είναι πολύ σημαντικό και εμείς ως λαός το γνωρίζουμε καλά αυτό. Την Κυριακή στις 11:30 στον κινηματογράφο Premier είναι η τελευταία μας παράσταση και μετά αναχωρούμε για Λέσβο όπου θα μείνουμε για εννέα ημέρες», καταλήγει ο Δημήτρης Δημητρόπουλος.   

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ