Γαστρονομία & Διασκέδαση

15/1/20 11:43

τελ. ενημ.: 15/1/20 11:46

Kiss the Earth: Βούτυρο ξηρών καρπών για πρωταθλητές

Η Βίβλος της γαστρονομίας, που δεν είναι άλλη από το Olive Magazine, εξυμνεί τα προϊόντα του Κώστα Πλακωτάρη

Με σήμα του αθλητές και μηνύματα στη συσκευασία που παραπέμπουν στον δραστήριο τρόπο ζωής, τα βούτυρα ξηρών καρπών της Kiss the Earth κάνουν την υγιεινή διατροφή πιο απολαυστική.

Ο Χιώτης Κώστας Πλακωτάρης σπούδασε οικονομικά στην Αγγλία και επιστρέφοντας στο νησί του, εργάστηκε σε εταιρείες με παραδοσιακά προϊόντα. Όνειρο του πάντα , ήταν να δημιουργήσει κάτι δικό του, που θα συνδυάζει τα τρόφιμα με τον δραστήριο τρόπο ζωής. «Είμαι λάτρης των βουτύρων από ξηρούς καρπούς. Πάντα τα αναζητούσα στα ταξίδια μου στο εξωτερικό και μαζί τους έφτιαχνα υγιεινά σνακ. Κάποια στιγμή λοιπόν, αποφάσισα να κάνω την αγάπη μου επάγγελμα», αναφέρει ο κ. Πλακωτάρης. Η αρχή για την Kiss the Earth, που το όνομα της παραπέμπει στη φυσικότητα των πρώτων υλών και στην ευγνωμοσύνη για τη Γη που τους παράγει, έγινε το 2017, με αφετηρία την αυλή του σπιτιού του. «Επέλεξα να κάνω το εργαστήριο στην αυλή που έπαιζα μικρός με τα αδέρφια μου, με τη βοήθεια της συζύγου μου Θεοδοσίας. Όσο δύσκολο και αν είναι να ξεκινάς μια επιχείρηση σε νησί, ειδικά όσον αφορά στη μεταφορά των προϊόντων, η Χίος αμέσως μας αγκάλιασε και σύντομα ήρθαν οι πρώτες επαφές με καταστήματα της υπόλοιπης Ελλάδας και του εξωτερικού».

Ξηροί καρποί, άλειμμα στο ψωμί
Η Kiss the Earth ξεκίνησε αρχικά με δύο προϊόντα, το φυστικοβούτυρο και το αμυγδαλοβούτυρο. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια όμως, η γκάμα τους επεκτάθηκε και πλέον περιλαμβάνει τραγανό φυστικοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο με κακάο, μίγμα βουτύρου (με φυστίκι, αμύγδαλο και κάσιους), ενώ την ημέρα που μιλήσαμε είχε μόλις κυκλοφορήσει και το νέο προϊόν τους: φυστικοβούτυρο με ακατέργαστο κακάο και αλάτι Μεσολογγίου. «Όπου είναι εφικτό χρησιμοποιούμε ελληνικούς καρπούς, όπως φυστίκι αράπικο Καλαμάτας και ελληνικά αμύγδαλα, τα οποία ψήνουμε και αλέθουμε σε ειδικά μηχανήματα, για να προκύψει το βούτυρο, που δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, αλάτι ή άλλα έλαια όπως φοινικέλαιο. Έτσι κρατάμε την θρεπτική αξία των καρπών και έχουμε μία καλή τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο και φυτικές ίνες», σημειώνει.

Στη συνέχεια, το εκάστοτε βούτυρο τυποποιείται σε βαζάκια με ετικέτες που τονίζουν τις δυναμωτικές του ιδιότητες. Μάλιστα, κάθε ένα έχει στη συσκευασία του και έναν διαφορετικό εικονογραφημένο αθλητή. «Τόσο ο αθλητής που θα μπει σε κάθε συσκευασία, όσο και οι επόμενες γεύσεις προϊόντων που παράγουμε, προκύπτουν μέσα από την επαφή με τον κόσμο. Συζητάμε με το κοινό μέσω των social media, κάνουμε γκάλοπ και καταλήγουμε σε νέα προϊόντα που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών». Τα βούτυρα ξηρών καρπών Kiss the Earth διακρίνονται για τη φίνα γεύση τους και μπορούν να σερβιριστούν ως άλειμμα σε μία φέτα ψωμί ή να προστεθούν σε φρουτοσαλάτες, γιαούρτι, smoothies, μπάρες, και σνακ, ενώ είναι κατάλληλα για vegans, vegetarians και όσους αναζητούν φυτικές τροφές.

 

Σχόλια άρθρου: 0