Γαστρονομία & Διασκέδαση

22/2/18 11:33

τελ. ενημ.: 22/2/18 14:02

Hummus... α λα Χίος

Ενόψει της περιόδου νηστείας που διανύουμε πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να «συγκρατηθούν» από το κρέας για 40 ημέρες. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν τρόποι να το αντικαταστήσουν με εξίσου γευστικά και θρεπτικά γεύματα. Ένα από αυτά είναι το hummus , λιβανέζικο συνοδευτικό με κύρια συστατικά του τα ρεβίθια και το ταχίνι.

Η χιώτικη εταιρεία «Kiss the Earth» μας προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο παρασκευής hummus, αντικαθιστώντας το ταχίνι με αγνό φυστικοβούτυρο.

Η συνταγή για το «The Cheater’s Classic Hummus», όπως την ονόμασαν, είναι η εξής:

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε 150 γρ ρεβίθια. Την άλλη μέρα τα σουρώνουμε καλά και τα βράζουμε σε 1,5 λίτρο νερό για 40’- 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και κρατάμε ξεχωριστά το νερό που χρησιμοποιήσαμε.
Τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα μαζί με:
4 κσ φυστικοβούτυρο Kiss the Earth
3 κσ ελαιόλαδο
2 κσ μηλόξυδο 
1 σκελίδα σκόρδο 
χυμό από μισό λεμόνι
μισό φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε (προσθέτουμε ανάλογα με το πόσο αραιό μας αρέσει)
Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
Γαρνίρουμε με πάπρικα ή κύμινο και καβουρδισμένα φουντούκια. 

Σχόλια άρθρου: 0