7.6.2023 10:53

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Καμία πρόταση - μόνο ανεύθυνο λαϊκισμό από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στη πολιτική συμβαίνει δυστυχώς συχνά. Όταν κάποια κόμματα για σοβαρά θέματα και δύσκολες περιόδους, δεν έχουν τίποτα ουσιώδες να πουν, τότε καταφεύγουν στον ανεύθυνο λαϊκισμό και στις κραυγές προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Πολλές είναι οι φορές που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, επιτίθονται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους χειρισμούς του στο μεταναστευτικό.

Ιδιαίτερα εδώ στη Χίο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναμασούν συνέχεια την ίδια καραμέλα, τώρα μάλιστα που είναι και προεκλογική περίοδος, οι εκπρόσωποι του παλιού δικομματισμού που χρεοκόπησε τη χώρα και την έβαλε στα μνημόνια, διαγωνίζονται σε αντιπροσφυγική ρητορεία και δυνατά συνθήματα που χαϊδεύουν αυτιά.

Κάνουν λοιπόν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τότε, για το 2015. Δεν μας έχουν πει όμως, ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ, τι θα έκαναν εκείνοι με το προσφυγικό το 2015 αν βρισκόντουσαν στο τιμόνι της χώρας; Το 2015 ήταν μόλις που ξέσπασε με μεγάλη ένταση η προσφυγική κρίση και όπως ήταν λογικό οι προσφυγικές ροές ήταν στο αποκορύφωμα. Η χρεοκοπημένη Ελλάδα ήταν ανέτοιμη για να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο.

Αλήθεια, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τι διαφορετικό θα είχαν κάνει σ εκείνες τις πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές; Ποιες συγκεκριμένες πρακτικές θα επέλεγαν να εφαρμόσουν;

Όποια κυβέρνηση και να ήταν τότε, τις ίδιες καταστάσεις θα αντιμετωπίζαμε, πιθανόν και χειρότερα.

Σήμερα που ας πούμε οι ροές έχουν κάπως περιοριστεί, επειδή προφανώς έχουν αλλάξει οι διεθνείς συγκυρίες, η Νέα Δημοκρατία αντί να διαπραγματευτεί με την Ευρώπη για να δεχτούν πρόσφυγες και άλλα κράτη, μετατρέπει την Ελλάδα σε ασπίδα της Ευρώπης, κάνει τα νησιά και τον Έβρο αποθήκες ψυχών, εγκλωβίζει τους πρόσφυγες και προωθεί την πολιτική των τεράστιων υπερδομών, με την πολύτιμη βοήθεια φυσικά και των ΜΑΤ όπως πολύ καλά θυμόμαστε οι κάτοικοι της Χίου.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ανδρουλάκης που επισκέφτηκε πρόσφατα την Χίο, προτίμησαν την σιωπή και για τους πρόσφυγες και για την υπερδομή στο Θόλος. Αυτοί τι θα έκαναν ή τι προτείνουν;

Οι σοβαρές πολιτικές δυνάμεις, στα δύσκολα ζητήματα δεν χρησιμοποιούν μικροκομματικές σκοπιμότητες για προσωρινά ψηφοθηρικά οφέλη, αλλά με ευσυνειδησία εφαρμόζουν λύσεις για το καλό της χώρας ακόμα και αν αυτές οι λύσεις έχουν πολιτικό κόστος.

Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είμαστε με την ευθύνη και τις ρεαλιστικές λύσεις στα δύσκολα προβλήματα. Αυτό κάναμε πάντα, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ