3.1.2015 19:06

Οι πρώτοι Παπανδρεϊκοί της Χίου

ΠΟΙΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛIΣΤΕΣ»

Με ισχυρά πρώην στελέχη, μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, στελεχώνεται στη Χίο η νέα προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να συσπειρώσει το χώρο της Κεντροαριστεράς ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.

Ήδη η ομάδα πρωτοβουλίας που πρόσκειται στο στρατόπεδο Παπανδρέου συνεδρίασε την εβδομάδα που μας πέρασε με σκοπό να οργανώσει τις πρώτες της κινήσεις. Σε αυτή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Ηλίας Κλεισσάς, Γρ. Αλοιμόνου, Μ. Κράκαρης, Κ. Μούνδρος και Παν. Μπουμπάρης, ενώ το παρόν έδωσε και μέρος της νεολαίας που μέχρι πρότινος στήριζε το ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημείωσε στον «π» ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, Η. Κλεισσάς, μετά την ιδρυτική διακήρυξη του Σαββάτου αναμένεται να ακολουθήσει μέσα στην εβδομάδα νέα σύσκεψη, σε πιο διευρυμένη βάση, με σκοπό να δοθούν οργανωτικές οδηγίες στους υποστηρικτές του «Κινήματος – Δημοκράτες Σοσιαλιστές», ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για εξεύρεση των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο της Χίου.

Σιγή από τον Κ. Τριαντάφυλλο

Στάση αναμονής συνεχίζει να τηρεί ο Κ. Τριαντάφυλλος. Ο βουλευτής Χίου είχε τα τελευταία εικοσιτετράωρα αλλεπάλληλες επαφές με στελέχη του χώρου, ο ίδιος ωστόσο προβληματίζεται έντονα από τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται η οριστική του απόφαση να μην ληφθεί ούτε και σήμερα.

Στην Αθήνα ο Χρ. Κριμιζής

Οι μετασεισμοί που προκλήθηκαν από τις εξαγγελίες Παπανδρέου είχαν σαν αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένο ότι ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να απορροφήσει ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, η Χαρ. Τρικούπη κάλεσε εκτάκτως το πρωί του Σαββάτου όλους τους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει το κύμα φυγής.

Σε αυτό το πλαίσιο το «παρόν» έδωσε και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χίου, Χρ. Κριμιζής, ο οποίος αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του παρόντος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ