7.2.2022 16:12

Θεσμικές αλλαγές για την ασφάλεια των μαθητών περιμένουν οι Σχολικές Επιτροπές

Δημοτικό Συμβούλιο και Υπουργεία θα λύσουν το πρόβλημα

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , Κώστα-Βίκτωρ Χατζησταμάτη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι για την υγειονομική θωράκιση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην συνάντηση έδωσαν το παρών, εκπρόσωποι του Δήμου Χίου και του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος, έθεσε τις δικές του προτάσεις τις οποίες αποφάσισαν από κοινού να τεθούν προς συζήτηση στα Συλλογικά Όργανα του Δήμου:

Πιο συγκεκριμένα ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου πρότεινε:

  • Αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς εκτός από την μείωση των κρουσμάτων στο σχολικό περιβάλλον θα συμβάλει και στον περιορισμό της κυκλοφορίας του ιού στην κοινότητα.

  • Σωστή χρήση καλών μασκών (ffp2/KN-95) που μειώνουν κατά πολύ τη μετάδοση.

  • Μείωση του συγχρωτισμού στις αίθουσες μέσω της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

  • Βελτίωση της ευαισθησίας και της αξιοπιστίας του screening του μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί με rapid test που θα διενεργούσαν σχολικοί νοσηλευτές στις εγκαταστάσεις των σχολείων.

  • Αύξηση της ευαισθησίας των test που γίνονται προληπτικά στον μαθητικό πληθυσμό και τους εκπαιδευτικούς και αποτελεί μέτρο κομβικής σημασίας για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

  • Βελτίωση της ποιότητας του αέρα που υπάρχει στον κλειστό χώρο των αιθουσών με συνδυασμό φυσικού αερισμού και με μηχανήματα καθαρισμού αέρα. Η χρήση των συσκευών καθαρισμού του αέρα προκρίνεται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και εφαρμόζεται ήδη σε αρκετές υγειονομικές και σχολικές μονάδες της χώρας μας.

Σχετικά με το τελευταίο αίτημα, ο κ. Χατζησταμάτης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν είναι σε θέση, ο Δήμος Χίου να προμηθευτεί ή να δεχτεί την προμήθεια ιονιστών καθώς όπως δήλωσε «ο ρόλος τους είναι επικουρικός» και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο:

«Δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο, αφορά το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών» ανέφερε ο κ. Χατζησταμάτης.

Έτσι αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε δεύτερο χρόνο να απευθυνθεί ο Δήμος στα συναρμόδια Υπουργεία.

Από την πλευρά του, Ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ,Κώστας Καρατζάς αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συνεδριάσεων της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής και αφορούσαν μεταξύ άλλων την μίσθωση του κυλικείου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου.

Τέλος, την Τετάρτη στη συνεδρίαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής αναμένεται να διαμορφωθεί μια τελική πρόταση προκειμένου να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ