5.1.2021 14:50

Μαρία Μουτρίκα: Ανοίγουν τα σχολεία αλλά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα

Τον έντονο προβληματισμό των Δασκάλων της Χίου προκάλεσε η απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει την προσεχή Δευτέρα τα Δημοτικά Σχολεία, χωρίς ωστόσο να έχουν παρθεί «ουσιαστικά» μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊου.

Τα κυριότερα αιτήματα των εκπαιδευτικών που συνοδεύουν και τη θέση τους για το άνοιγμα των σχολείων προϋποθέτουν και την λήψη μέτρων.

«Ζητάμε να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών στα τμήματα, να σταλεί υγειονομικό υλικό στα σχολεία που ακόμα δεν έχει σταλεί, να αυξηθεί το ωράριο του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Σε κάποια σχολεία το προσωπικό καθαριότητας δεν είναι όλη μέρα στα σχολεία. Ζητάμε επίσης να πραγματοποιούνται συχνά rapid test κυρίως σε εκπαιδευτικούς που έρχονται από άλλες περιοχές», ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Μαρία Μουτρίκα. 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια Χίου προκειμένου να πραγματοποιηθούν “rapid test” σε εκπαιδευτικούς.

«Οι μέρες θα ανακοινωθούν στους εκπαιδευτικούς την Παρασκευή», δήλωσε η ίδια επισημαίνοντας τη σημασία να δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς στον εμβολιασμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ