17.11.2020 8:59

Ένωση Γονέων: «Ακόμα αναζητάμε τα τάμπλετ στη Χίο»

Την παρέμβαση της Ένωσης Γονέων Χίου προκαλούν τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση αφού, παρότι οι ελλείψεις σε εξοπλισμό έχουν καταγραφεί ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για προμήθεια υπολογιστών και τάμπλετ, με αποτέλεσμα παιδιά ευάλωτων οικογενειών να μην έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Η Ένωση Γονέων αναφέρει:

Ως γονείς και κηδεμόνες βρισκόμαστε στη δυσάρεστη κατάσταση , για δεύτερη φορά φέτος , να αντιμετωπίζουμε το καθολικό κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών με τις συνέπειες που το συνοδεύουν σε κοινωνικό , ψυχολογικό , οικονομικό επίπεδο για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας .

Αν και αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη όπως όλοι γνωρίζουμε από την Άνοιξη και ενώ όλοι συζητούσαν την έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας , η προετοιμασία του Κράτους κατά κύριο λόγο και των τοπικών αυτοδιοικητικών θεσμών αποδείχθηκε ανύπαρκτη .

Σε αντίθεση με την πρώτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων , η τηλε-εκπαίδευση είναι πλέον υποχρεωτική ( καλώς ώστε να συνεχιστεί μια κάποια εκπαιδευτική διαδικασία ) χωρίς όμως να έχουν εξασφαλιστεί τα μέσα για την απρόσκοπτη παρακολούθηση από όλους τους μαθητές . Αν και η καταγραφή αναγκών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό είχε γίνει από την Άνοιξη , άρα υπήρχε μία εικόνα , δεν έγινε καμία προσπάθεια προμήθειας με σκοπό να καλυφθούν όσοι έχουν πρόβλημα . Εξαίρεση είχαμε μόνο στην περίπτωση δωρεών από ιδιώτες και αγορά ελάχιστων μηχανημάτων από τα ταμεία σχολείων όπου υπήρχε η οικονομική δυνατότητα .

Τα πολυδιαφημιζόμενα 90.000 τάμπλετ από το Υπουργείο Παιδείας ακόμα αναμένονται και σε τοπικό επίπεδο ξανακαταγράφουμε τις ανάγκες…

Ο Δήμος αν και υπάρχουν αποφάσεις Δημοτικού συμβουλίου , σχολικών επιτροπών αλλά και εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας από την Άνοιξη δεν έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για επίλυση του προβλήματος .

Η Περιφέρεια σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας δεν έχει βοηθήσει .

Στη μέση οι μαθητές οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί , να προσπαθούμε να βρούμε λύση σε προβλήματα για τα οποία δεν ευθυνόμαστε .

Απαιτούμε άμεση λύση ώστε :

Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην εξ’αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς με την παροχή όπου χρειάζεται εξοπλισμού αλλά και υπηρεσιών διαδικτύου.

( κυρίως σε οικογένειες με άνεργους γονείς ,μονογονεϊκές , πολύτεκνες και άλλες ευάλωτες ομάδες ) .

Να υπάρξει μέριμνα για τα παιδιά που δεν καταφέρνουν να συνδεθούν για τεχνικούς λόγους ( απουσίες , κάλυψη ύλης κτλ )

Περιμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους άμεση κινητοποίηση και συνεργασία μεταξύ τους ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να διασφαλιστεί το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών για ισότιμη μάθηση .

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ