7.11.2023 16:09

Ένα φροντιστήριο «σαν στο σπίτι μας»

Το Φιλολογικό Φροντιστήριο - Κέντρο Μελέτης "Εστία" για μικρά και μεγάλα παιδιά, για μαθητές που αποκτούν τις πρώτες γερές βάσεις τους στη γλώσσα και για μαθητές που προετοιμάζονται για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, λειτουργεί σαν μια ανοιχτή αγκαλιά με καθημερινή μελέτη για ασταμάτητη πρόοδο και ενδιαφέρουσες παράλληλες διαδραστικές μαθησιακές δραστηριότητες, που κάνουν την εκπαίδευση όμορφη σαν παιχνίδι και την πιο ευχάριστη καθημερινή συνήθεια των μαθητών... σαν την αναπνοή...

Ο νέος ευαισθητοποιημένος και ταλαντούχος Φιλόλογος Γιάννης Κάργας, έφτιαξε αυτόν τον υπέροχο, υπερσύγχρονο και καλά οργανωμένο, ευάερο και ευήλιο χώρο μελέτης, με πολύ αγάπη για το αντικείμενό του, τα παιδιά και τη μάθηση... μαζί με την Αρχιτέκτονα Κωνσταντίνα Μπούσουλα για να είναι το φροντιστήριο απόλυτα λειτουργικό, δημιουργικό και ευχάριστο σε μικρούς και μεγάλους. 

Το Φροντιστήριο βρίσκεται στη στροφή του Βάγια, στον Κάμπο (Αγίου Μηνά 75, Χίος, Θυμιανά) και έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από όλα τα γύρω Χωριά Θυμιανά, Νεχώρι, Καλλιμασιά κ.ο.κ. και φυσικά είναι πολύ κοντά στην πόλη της Χίου και τη χώρα. Ευπρόσδεκτοι βέβαια είναι μαθητές απ' όλο το νησί, όπως είπε και ο Φιλόλογος Γιάννης Κάργας που κάθε μέρα με όρεξη, δίνει τον εαυτό του για τα παιδιά και την καλή τους εκπαίδευση, μαζί με τους επίσης ευσυνείδητους και νέους συνεργάτες του Φιλολόγους.

Με σύγχρονους τρόπους μελέτης, με γνώση και νεανική δημιουργική διάθεση, το Φιλολογικό Φροντιστήριο "Εστία", εξασφαλίζει κάθε μέρα, 2 ώρες αφιερωμένες στο παιδί σας, με ολοκληρωμένη προετοιμασία όλων των μαθημάτων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Με εξειδικευμένη εκπαίδευση στα Φιλολογικά Μαθήματα, με ολιγομελή τμήματα, με δυνατότητα παροχής ιδιαίτερων μαθημάτων. Εδώ προηγμένοι και σύγχρονοι μέθοδοι διδασκαλίας από Εξειδικευμένους Καθηγητές παρέχουν την πιο αξιόπιστη Προετοιμασία Πανελληνίων Εξετάσεων.

Εδώ το διάβασμα γίνεται παιχνίδι για τους μικρούς μαθητές που έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με την Λογοτεχνία στο Αναγνωστήριο... και ψυχαγωγία για τους πιο μεγάλους που μπορούν να εμβαθύνουν σε διάφορα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν... Και επειδή ως γνωστόν "βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόχευτος", όπως έλεγαν και οι σοφοί ημών Αρχαίοι πρόγονοι, δηλαδή ζωή χωρίς γιορτή είναι μακρύς δρόμος χωρίς πανδοχείο για συνεστίαση, διασκέδαση, ανάπαυλα και ξεκούραση... και επειδή μαζί με τη μελέτη και τους κόπους, πρέπει παράλληλα" να ξαναγεμίζουν τις μπαταρίες τους" μαθητές και καθηγητές... το φροντιστήριο έχει καθιερώσει δύο Σάββατα το μήνα "Movie Day" - "Ημέρα Ταινίας", όπου μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν μια ταινία και στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση και παιχνίδι συνεργασίας. Υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες παράλληλες δράσεις του φροντιστηρίου που το κάνουν ανάρπαστο στους μικρούς μαθητές και σαν στο σπίτι τους στους μεγάλους... παρέχοντας πάντοτε σωστή, σταθερή και οργανωμένη εκπαίδευση με όλα τα σύγχρονα μηχανήματα (προτζέκτορες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ) και όλες τις σύγχρονες διαδραστικές μεθόδους που αναδεικνύουν τον πλούτο της Νέας Ελληνικής και της Αρχαίας Γλώσσας.

Τα Φιλολογικά Μαθήματα που είναι η βάση της ανάπτυξης της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου, είναι η Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τα Αρχαία Ελληνικά τα Λατινικά και η Ιστορία (για όσους παίρνουν Φιλολογική κατεύθυνση για το Πανεπιστήμιο) και φυσικά η Έκθεση που εξετάζεται σε όλες τις κατευθύνσεις (και στις Θετικές και στις Θεωρητικές και στις Πρακτικές).    

Και δεν είναι μόνο ότι εξετάζεται σε όλες τις κατευθύνσεις... η Έκθεση είναι χρήσιμη σε όλους μας όποια κατεύθυνση κι αν πάρουμε στην εκπαίδευση και στην εργασία, γιατί η καλή παραγωγή λόγου και έκφρασης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα στην επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους σε όλους τους τομείς της ζωής μας, από τον συναισθηματικό μέχρι τον εργασιακό.

Η Έκθεση όπως και τα Μαθηματικά, εξασκεί τη σκέψη και τη λογική... και το ίδιο κάνουν και τα Νέα Ελληνικά  και τα Αρχαία γιατί μας βοηθούν να κατανοήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τη σύγχρονη γλώσσα μας που είναι εξέλιξη της Αρχαίας. Το ίδιο χρήσιμη είναι και η Ιστορία που όταν τη μελετάμε σωστά, με την κατανόηση της από τον κόσμο... ή δεν επαναλαμβάνεται (όταν είναι άσχημη και δεν την θέλουμε) ή επαναλαμβάνεται (όταν είναι ωφέλιμη και την έχουμε ανάγκη)...

Το Φροντιστήριο πλέον, με τους σύγχρονους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της ζωής και τις νέες εργαζόμενες μητέρες που δεν έχουν το χρόνο να διαβάσουν τα παιδιά τους γιατί πρέπει να ξεκουράζονται κάποτε κι εκείνες μαζί με τα παιδιά και το σύζυγο, είναι ένα απαραίτητο στήριγμα για κάθε οικογένεια και κάθε μαθητή που θέλει να έχει καλή πρόοδο στην εκπαίδευσή του, για τους μικρούς που βάζουν τις βάσεις τους για τα επόμενα χρόνια αλλά και για τους πιο μεγάλους που θέλουν να επιτύχουν στις εξετάσεις για την είσοδό τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές... Και το Φιλολογικό Φροντιστήριο - Κέντρο Μελέτης "Εστία" μπορεί και θέλει να είναι το στήριγμά σας στη μόρφωση!

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ