13.9.2021 9:44

Η Ένωση Γονέων Χίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ευχόμαστε σε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα.

Τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, ως Ένωση Γονέων κάναμε αρκετές παρεμβάσεις σε ζητήματα που προέκυψαν είτε μέσω των θεσμικών οργάνων στα οποία συμμετέχουμε, είτε με απευθείας επικοινωνίες με τους εκάστοτε υπεύθυνους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συνεχείς οχλήσεις για την κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρονικές συσκευές για την τηλε-εκπαίδευση και την τοποθέτηση καθαριστριών στα σχολεία, επικοινωνίες σχετικά με τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων για τον Covid-19 στα σχολεία, διαδικτυακή ενημέρωση (σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) για τα πειραματικά σχολεία κτλ. Επίσης διοργανώσαμε σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ Χίου διαδικτυακή ομιλία – συζήτηση για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ως προς τις εκλογικές διαδικασίες των συλλόγων γονέων θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει με νόμο παράταση της θητείας όλων των ΔΣ μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2021. Κατά συνέπεια πρέπει μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και εκλογές για ανάδειξη νέων Δ.Σ. Οι διαδικασίες θα γίνουν σε συνεννόηση με τους διευθυντές/διευθύντριες σε χώρους των σχολείων (εσωτερικών ή εξωτερικών) εννοείται με τηρούμενα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά, αποστάσεις, ανοικτά παράθυρα κτλ). Μετά τη διενέργεια εκλογών και ανάδειξης ΔΣ στους συλλόγους θα ακολουθήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες στην ‘Ένωση Γονέων.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την εκλογική διαδικασία και με βάση τους ισχύοντες νόμους πρέπει να εκλέγεί εκπρόσωπος για την Ένωση Γονέων (για να είναι νόμιμη και με δικαίωμα ψήφου η εκπροσώπηση στις Γενικές Συνελεύσεις της Ένωσης πρέπει να συμμετέχουν γονείς που να εκπροσωπούν τουλάχιστον το 1/3 του συνόλου των μαθητών κάθε σχολείου ). Εννοείται ότι ακόμη και αν κάποιος σύλλογος δεν καταφέρει να εκλέξει εκπρόσωπο είμαστε στη διάθεσή του μέσω του ΔΣ , για οποιαδήποτε βοήθεια σε θέματα που αφορούν τα σχολεία και τα παιδιά μας. 

Παρακαλούμε αμέσως μετά από τις αρχαιρεσίες να μας ενημερώσετε το συντομότερο με στοιχεία επικοινωνίας των Προέδρων των ΔΣ καθώς και των εκπροσώπων σας στην Ένωση Γονέων στο email: chiosenosigoneon@gmail.com 

Προς ενημέρωσή, υπάρχει ομάδα στο Facebook με την ονομασία ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ, στην οποία ανεβαίνουν θέματα που αφορούν την παιδεία και όχι μόνο.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλους να δείξουμε την απαραίτητη υπευθυνότητα στα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας ακολουθώντας τις υποδείξεις των ειδικών, ενημερώνοντας και τα παιδιά μας, ώστε να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες, εκτός των άλλων, μιας εκ νέου αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία 

Με εκτίμηση

το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Χίου

 

Πρόεδρος :Μιχάλης Πουλάδας - 6936849241 

Αντιπρόεδρος: Σοφία Μανωλάκη - 6972526518 

Γραμματέας: Νικόλαος Νικολαϊδης - 6945601654

Ταμίας: Αλεξάνδρα Καλαφάτη - 6932258586

Μέλος: Θεοδώρα Χαβιάρα - 6947000550

Μέλος: Σταμάτης Σαραντινός - 6936500160

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ