20.4.2012 21:18

Ελ. Τσουρή: “Καλύτερα με το μνημόνιο” (ΒΙΝΤΕΟ)

"ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

Την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, έτσι όπως έχουν υπογραφεί από την Ελλάδα, έθεσε σαν βασικό άξονα της ομιλίας της η βουλευτής Χίου Ελ. Τσουρή η οποία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Χίου, προκειμένου να ανακοινώσει εκ νέου την κάθοδό της στις εκλογές.

Τα διλλήματα

«Οι εκλογές που έρχονται είναι οι πιο κρίσιμες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Από το αποτέλεσμα θα κριθεί η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και στο Ευρώ. Κρίνεται κατά πόσο το κράτος θα μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, να παρέχει υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας.

Έχουμε τρεις επιλογές, πρώτον τα αντιμνημονιακά κόμματα, επιλογή που θα μας βάλει σε νέες περιπέτειες με αποτελέσματα καταστροφικά για τον τόπο.

Δεύτερον μπορούμε να ψηφίσουμε τον κ. Σαμαρά έναν πολιτικό αρχηγό που αποδείχθηκε αναξιόπιστος σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Τρίτον να αναδείξουμε το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, δίνοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά μακριά από λογικές περιχαράκωσης», ανέφερε κατά την εισαγωγή της η κ. Τσουρή.

«Στόχος μου η προστασία του δημοσίου συμφέροντος»

Η Ελ. Τσουρή αναφερόμενη στη μέχρι σήμερα πολιτική της διαδρομή τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι έγιναν λάθη αυτά ποτέ δεν έβλαψαν έμμεσα ή άμεσα το δημόσιο συμφέρον.

«Σε όλη αυτή την πορεία, το σημείο αναφοράς μου ήταν η Χίος. Δεν ξέχασα ποτέ ποιος ήταν ο λόγος της απόφασής μου να συμμετέχω στα κοινά. Σήμερα έχω την ικανοποίηση να βλέπω καρπούς της δουλειάς μου. Βλέπω έργα που δεν υπήρχαν καν στον σχεδιασμό. Με την ολοκλήρωσή τους θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε όλη τη διαδρομή, προσπάθησα να μιλάω περισσότερο με έργα και όχι με λόγια. Αισθάνομαι όμως βαριά την ευθύνη για όσα δεν έκανα και για όσα έκανα καθυστερημένα. Όμως αυτά τα λάθη ποτέ δεν έβλαψαν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο το δημόσιο συμφέρον.

Ποτέ δεν έχασα από τα μάτια μου το δημόσιο συμφέρον ως το μοναδικό κριτήριο των επιλογών μου. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε στη ζωή ούτε στην πολιτική. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη. Δεν δέχομαι την ισοπεδωτική πολιτική, δεν δέχομαι τον μηδενισμό των όσων έχουν γίνει.

«Δέχθηκα απειλές»

Τα τελευταία χρόνια δέχθηκα απειλές, δέχθηκα λάσπη, ακόμα και προσπάθεια εκφοβισμού μέσω των παιδιών μου. Υπήρξαν περίοδοι που αναγκάστηκα να περιορίσω τη δημόσια παρουσία μου για να μη γίνω η αφορμή και το άλλοθι να δημιουργηθούν επεισόδια».

«Σκέφτηκα να αποσυρθώ αλλά…»

«Εξέτασα το ενδεχόμενο απόσυρσής μου από την πολιτική ζωή προκειμένου να επιστρέψω στο επάγγελμά μου, να προστατέψω την οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Συζήτησα με πολλούς φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συζήτησα με τον Β. Βενιζέλο και συζήτησα με τα παιδιά μου.

Έκρινα ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή, πρέπει να σταθώ δίπλα και όχι απέναντι σε όσους έδωσαν μάχη για τη διάσωση της χώρας ενώ δεν έφεραν καμία ευθύνη. Θέλω να σταθώ δίπλα στον Β. Βενιζέλο τον οποίο στήριξα από την αρχή.

Οφείλω να απολογηθώ για όσα έγιναν και δεν έγιναν, να ανανεώσω τη λαϊκή εντολή και εσείς να με κρίνεται όχι για όσα έχω κάνει αλλά γι’ αυτά τα οποία μπορώ να προσφέρω ακόμα μέσα στα επόμενα χρόνια. Εσείς να με κρίνετε και να έχετε τον τελευταίο λόγο.  Είμαι έτοιμη να εργαστώ όσο ποτέ άλλοτε για τις ανάγκες των κατοίκων και του νησιού.

Απαιτούνται πρόσωπα που θα ξέρουν σε βάθος τα προβλήματα, που θα έχουν τρόπο και τις επαφές για να τα επιλύσουν. Πρώτο μου μέλημα μετά τις εκλογές θα είναι η μείωση της ανεργίας στο νησί. Να δημιουργηθούν αυτές οι υποδομές που αφενός θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων αλλά θα ανοίξουν και νέες θέσεις απασχόλησης», επεσήμανε η ίδια αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους έθεσε ξανά τον εαυτό της στην κρίση των πολιτών της Χίου.

«Περιμένω πόλεμο λάσπης»

Σε ότι αφορά την προεκλογική εκστρατεία, επισημαίνω δύο πράγματα. Πρώτον αναμένω οι επιθέσεις λάσπης να ενταθούν. Στόχος δεν είμαι μόνο εγώ αλλά κυρίως η έδρα του ΠΑΣΟΚ στη Χίο, όμως έχω ξαναπεί ότι σε καθαρό γυαλί λάσπη δεν κολλά και ενίοτε επιστρέφει στους εμπνευστές της.

Δεύτερον, σε ότι με αφορά, η εκστρατεία θα είναι απολύτως λυτή και με τα αναγκαία έξοδα. Δεν χρειάζονται συστάσεις μεταξύ μας. Μέλημά μου είναι να μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια και αυτό μπορώ και το κάνω.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ