25.2.2016 16:51

Μαρτάκια στο ΠΕΤΡΑ ΨΑΛΙΔΙ ΧΑΡΤΙ

Την πρώτη μέρα του Μάρτη συνηθίζουμε να φτιάχνουμε και να φοράμε το γνωστό «μαρτάκι» . Πρόκειται για ένα παμπάλαιο έθιμο, με βαλκανική διασπορά. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια. Οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι. Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. Τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι.

Στο ΠΕΤΡΑ ΨΑΛΙΔΙ ΧΑΡΤΙ υπάρχουν Μαρτάκια που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο και κάθε ηλικία, από 5 ευρώ.  Διαλέξτε το δικό σας https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%A8%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%A7%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF-649099351779806/

Για τον Μάρτη με ματάκι και με αγάπη

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Χρυσό κούμπωμα- πουλάκι

Μαρτάκια με κρρεμαστές λεπτομέρειες. Πουλάκια ματάκια, σταυροί και ημιπολύτιμοι λίθοι

Μπλε κόκκινο και άσπρο και η πέρλα για κάτι ακόμη πιο αρχοντικό

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ