2.6.2017 12:07

Το Υπουργείο «καίει» κάθε πρωτοβουλία

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ, ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΙΘΑΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. ΤΟ «18» ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το παρασκήνιο που συνοδεύει την αρνητική απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Μερσινιδίου να παραχωρήσει την έκταση πάνω από το μοναστήρι για δημιουργία προσωρινού προαναχωρησιακού κέντρου στην περιοχή μέχρι τη δημιουργία μόνιμης δομής.

Επί της ουσίας στο σκεπτικό της η Μονή απορρίπτει το αίτημα του Υπουργείου, επισημαίνοντας ότι ο μοναδικός λόγος που δέχθηκε τον διάλογο είναι διότι το αίτημα υποβλήθηκε από τους 4 αιρετούς της Χίου, δηλαδή τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Βουλευτές Ανδρέα Μιχαηλίδη και Νότη Μηταράκη.

Θέλουν το Μερσινίδι αλλά δεν δεσμεύονται για το «18»

Το περίεργο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι μπορεί οί φορείς του νησιού να έθεσαν το δικό τους πλαίσιο διεκδίκησης του Μερσινιδίου κάτι όμως που δεν αποδέχεται το ίδιο το Υπουργείο, που ουσιαστικά "άδειασε" τους ίδιους τους τοπικούς φορείς.

«Ναι μεν η επιστολή προς τη Μητρόπολη αναφέρει ότι αίτημα είναι η παραχώρηση του Μερσινιδίου για λίγους μήνες μέχρι να κατασκευαστεί το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στο «18», όμως το ίδιο το Υπουργείο σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ηγουμενοσυμβούλιο αρνήθηκε οποιαδήποτε δέσμευση να κατασκευαστεί προαναχωρησιακό στο «18», αναφέροντας ότι αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε στο νησί», τόνισε ο δικηγόρος της Μητρόπολης Χίου Κώστας Βεργίνας. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, το Υπουργείο δεν αποδέχθηκε την επιβολή όρων για την παραχώρηση του Μερσινιδίου. «Η συμφωνία όλοι γνωρίζαμε ότι θα ήταν για 4 μήνες αυστηρά. Από την πλευρά του το Υπουργείο μιλά για 5 μήνες και δικαίωμα παρατάσεως μέχρι να κατασκευαστεί ΠΡΟΚΕΚΑ οπουδήποτε στο νησί. Επιπλέον αρνήθηκε να υποβάλλει εγγράφως αίτημα στο Μοναστήρι, παραπέμποντας στους αιρετούς ενώ δεν δέχθηκε καμία έγγραφη επικοινωνία παρά μόνο προφορική. Κατόπιν αυτών, το Ηγουμενοσυμβούλιο διαπίστωσε την αναξιοπιστία της άλλης πλευράς καθώς και τα μηδενικά περιθώρια επικοινωνίας απορρίπτωντας το αίτημα». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ