13.1.2018 9:59

Ξηλώνει τη δημοτική αρχή ο αγώνας των Χαλκούσων

• Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΗ ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ «ΨΑΛΤΑΔΩΝ» ΒΟΥΡΝΟΥ

Ήρθε η αρχή του τέλους για μια τοπικά άκρως επικίνδυνη δημοτική αρχή; Η χθεσινοβραδινή φίμωση της ελεύθερης επιλογής του Δημοτικού Συμβουλίου προσωπικά από το Μαν. Βουρνού και συνυπεύθυνους όσους συνεργάτες του ανεβοκατεβάζουν τα χέρια τους ανάλογα με τις κατευθύνσεις του έχει αφήσει άναυδη της κοινωνία της Χίου. Τι κρύβουν και θυσιάζουν στο βωμό των κυβερνητικών στόχων ακόμα και τη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου; Ποιες ανομολόγητες δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί και δεν είναι δυνατόν να τις πάρουν πίσω;

Ο αγώνας του Χαλκειούς πυροδοτεί εξελίξεις που δεν είναι δυνατόν πια να αποτραπούν. Πρόσωπα με κύρος στην τοπική κοινωνία, καθισμένα στα έδρανα που τους εμπιστεύτηκε ο κόσμος, αν θέλουν να διασώσουν την αξιοπρέπεια τους έχουν μια μόνο επιλογή. Την ξέρουν πιο καλά, τους την υπαγορεύει ήδη η συνείδηση τους.

Αυτή η κραυγαλέα στάση υποδούλωσης του δημάρχου προσωπικά και της στενής ομάδας συνεργατών του ξευτιλίζει ανθρώπινες οντότητες, υποχρεώνοντας τους να παίρνουν πίσω αποφάσεις που θεώρησαν σωστές σε μια ελεύθερη διαδικασία. «Πήρατε μαζί τις φούστες σας;», φώναζαν εμβρόντητοι πολίτες σε δημοτικούς συμβούλους που άλλα ψήφιζαν σε ένα λεπτό κι άλλα σε άλλο, έπειτα από ωμή παρέμβαση του δημάρχου.

Η Εύη Καλκούνη αποχώρησε φωνάζοντας στο δήμαρχο ότι θα πρέπει να ντρέπεται. Δεν είναι η μόνη. Η απουσία από τη χθεσινή συνεδρίαση πολλών συμβούλων της δημοτικής αρχής είναι υποδηλωτική για το σχίσμα στους κόλπους της για τους τοπικά επικίνδυνους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό. Θα ακολουθήσουν ή η κόλα στην καρέκλα είναι ισχυρότερο δέλεαρ;

Οι φιλότιμες προσπάθειες των «ψαλτών» της δημοτικής αρχής Βουρνού ανοίγουν ακόμα περισσότερο τα μάτια της κοινωνίας. Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης παριστάμενα στη συνεδρίαση δεν είδαν, δεν άκουσαν και προφανώς δεν έχουν μεταδώσει τίποτα ακόμη για την αλλοίωση της ψηφοφορίας. Δίνουν ρέστα για να κρατήσουν στην εξουσία ένα σύστημα που δεν σέβεται ούτε την αρχή της δημοκρατικής ψηφοφορίας προκειμένου να υποτάξει τη Χίο.

Παράβαση καθήκοντος

Με το βίντεο που μετέδιδε το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο ανά χείρας ο Πολ. Λαμπρινούδης, αποχωρώντας, μαζί με το συνδυασμό του από τη συνεδρίαση, προανήγγειλε ότι θα κινηθεί άμεσα νομικά για παράβαση καθήκοντος. Άγνωστο για το αν η αναφορά του αναφέρονταν για το δήμαρχο, το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ή τους υπηρεσιακούς παράγοντες, προφανώς κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν κι εκεί εξελίξεις.

Η μόνη βεβαιότητα αυτές τις στιγμές είναι ότι αν ούτε αυτή η θεσμική εκτροπή για χάρη του Μουζάλα δεν δημιουργήσει εξελίξεις, το νησί θα υποταχθεί πλήρως σε ένα σχεδιασμό με τραγικές για το μέλλον του συνέπειες.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ