11.5.2019 17:14

«Υπέρβαρο» τίμημα για μια επένδυση 2 μηνών το χρόνο

Ακόμα υψηλότερου ρίσκου κάνει τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τον άλλοτε κατασκηνωτικό χώρο «Θαλασσοπούλια», στον Άγιο Ισίδωρο της Συκιάδας, η απόφαση της διοίκησης της Μονομετοχικής να ορίσει αρχικό ετήσιο μίσθωμα που υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ. 

Ο εγκαταλελειμμένος χώρος απαιτεί ήδη τεράστια δαπάνη για να καθαριστεί από το νέο μισθωτή του, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι οι καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα οι καλοκαιρινοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν σχεδόν ανέφικτη τη χρήση του για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, παρέχοντας χρονικά περιθώρια ανεμπόδιστης επαγγελματικής χρήσης που μετά βίας υπερβαίνουν συμπυκνωμένα τους δύο μήνες το χρόνο. 

Απαραίτητη η αλλαγή χρήσης 

Ένα επιπλέον εμπόδιο για την επιχειρηματική δραστηριοποίηση στην περιοχή είναι η απαραίτητη αλλαγή χρήσης, δεδομένου ότι ο χώρος σήμερα έχει αποκλειστική χρήση παιδικής κατασκήνωσης και για την αλλαγή της απαιτείται αρχαιολογική έγκριση σε όλα τα επίπεδα. 

Η «αγκαζέ» παραλία 

Ο υπό εκμίσθωση χώρος, με το ελκυστικό στοιχείο γειτνίασης με το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου, έχει ήδη ένα επιπλέον αρνητικό στοιχείο.

Στερείται της δυνατότητας εκμετάλλευσης της παραλίας, η οποία ήδη από πέρσι έχει εκμιστωθεί στην εταιρεία Oz Cocktail Bar O.E., η οποία δεν έκρυψε τη βούληση της να προχωρήσει σταδιακά σε ενιαία αξιοποίηση της περιοχής.

Ήδη μάλιστα έχει αναπτύξει εξαιρετική σχέση με την τοπική κοινωνία Λαγκάδας και Συκιάδας, απασχολώντας γηγενές προσωπικό. 
Δεδομένου όμως ότι στις διαγωνιστικές διαδικασίες , η συμμετοχή όλων είναι ανεμπόδιστη, όσοι εξετάζουν τη συμμετοχή στο διαγωνισμό γνωρίζουν προκαταβολικά ότι δημοπρατείται μια μεγάλη έκταση αλλά χωρίς το «φιλέτο» της, την παραλιακή ζώνη. 

Επένδυσε και φύγε! 
Το πλέον παράλογο σε όλη τη διαδικασία είναι ο ειδικός όρος που προβλέπεται στην προκήρυξη. Η Μονομετοχική εκμισθώνει έκταση 10,5 στρ. που η διαμόρφωση της απαιτεί πολύ υψηλή επενδυτική δαπάνη και ταυτόχρονα κρατά το δικαίωμα της μονομερούς λύσεως της σύμβασης, ακόμα κι αν αυτό προβλέπει η τυπικότητα των όρων της δημοορασιας:

(α) όταν καταστεί σ’ αυτήν αναγκαία η ιδιόχρηση του μισθίου,

(β) όταν παραχωρηθεί ή μεταβιβαστεί η κυριότητα του ακινήτου

(γ) όταν πωληθεί το μίσθιο και

(δ) όταν χρειαστεί το χώρο για την ανάπλαση της περιοχής καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ανεξάρτητα από το χρόνο που θα το ζητήσει!
Υπό αυτά τα δεδομένα το αρχικό μίσθωμα θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό και οι προϋποθέσεις που ορίζει η διαγωνιστική διαδικασία θα φρενάρουν όσους λογικούς επενδυτές εξέταζαν με ενδιαφέρον τη συμμετοχή τους.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ