9.2.2021 13:35

Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Τι αλλάζει για 730 ωφελούμενους

Αλλάζει το καταστατικό λειτουργίας για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Χίου. Στο πρόγραμμα αυτό εντάσσονται συνολικά 730 ωφελούμενοι.

 Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του 2020  οι υπόλοιπες παρατάξεις ζήτησαν να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις για το πρόγραμμα έτσι η Διεύθυνση Πρόνοιας σε συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις συμφώνησε να υλοποιηθούν μερικές αλλαγές.

«Δεν σας κρύβω ότι πρέπει να γίνει αυτός ο κανονισμός λειτουργίας γιατί στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε προς όφελος των πολιτών» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γ. Πατεριμός.

Οι αλλαγές που προκύπτουν:

1. Οι μέχρι σήμερα ωφελούμενοι να μην στερηθούν τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά να πραγματοποιηθεί επαναξιολόγηση των αναγκών.

2. Τα δικαιολογητικά για την ένταξη των ωφελούμενων μοναχικών ατόμων άλλαξαν και μπορούν να ενταχθούν άτομα με 12.000€ εισόδημα.

Συνεχίζει ωστόσο να ισχύει η παροχή οικονομικής βοήθειας σε άτομα με άνω του 67% αναπηρία.

3. Ιδιαίτερα σημαντικός κρίνεται και ο ρόλος της επιτροπής η οποία εντάσσεται στο κανονισμό λειτουργίας.

«Η επιτροπή αποτελείται από τον κοινωνικό λειτουργό, τον τμηματάρχη, την διεύθυνση και τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας» δήλωσε.

4. Μια άλλη αλλαγή είναι και η αφαίρεση του άρθρου 4 το οποίο αφορά στο αντίγραφο περιουσιακής κατάστασης, το Ε9. Στο άρθρο 6 πρόσθεσαν ότι η Διεύθυνση Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού θα δημιουργήσει μια ομάδα στελεχών ανά δημοτική ενότητα.

«Μέριμνα μας δεν είναι να φέρουμε το πρόγραμμα μόνο στην πόλη αλλά και να πάμε και σε απομακρυσμένες περιοχές» πρόσθεσε.

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ