16.6.2023 13:36

«Το πρόβλημα της ΔΕΥΑΝ Χίου δεν είναι η λειψυδρία αλλά η… λειψανδρία» - Βίντεο

Δεσμευτικά, ορισμένα και συγκεκριμένα μέτρα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου κόντρα στα πελατειακά και οριζόντια μέτρα που αποφάσισε μόνη της η διοίκηση της ΔΕΥΑΝΧ, δήλωσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος

Δριμεία επίθεση προς τη ΔΕΥΑΝ Χίου, κατηγορώντας την για οριζόντια σκληρά μέτρα ενάντια σε ιδιώτες και επιχειρήσεις αλλά και άνοιγμα υδρομέτρων κατά το δοκούν με ρουσφετολογικά κριτήρια, εξαπέλυσε μέσα από δηλώσεις του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, στο πλαίσιο δήλωσής του προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε..

Ο κ. Τριντάφυλλος κατηγόρησε τη ΔΕΥΑΝ Χίου ότι επί 4 χρόνια είχε ξεχάσει κάθε έννοια σχεδιασμού τόσο προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης πόρων όσο και προς την κατεύθυνση της συγκέντρωσης και αποθήκευσης υδάτων, με αποτέλεσμα τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο το νησί να κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό.

«Παρά το γεγονός της κρισιμότητας της κατάστασης, η ΔΕΥΑΝΧ επιμένει στη λογική που λέει: «Έλα σε εμένα να μου κάνεις μία υπεύθυνη δήλωση να σου ανοίξω το υδρόμετρο». Λογική που μας γυρνά πίσω πολλές δεκαετίες και που μοναδικό στόχο έχει τη δημιουργία υποχρεώσεων ενόψει εκλογών», ανέφερε ο κ. Τριαντάφυλλος και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα στη ΔΕΥΑΝΧ δεν είναι η λειψυδρία αλλά η λειψανδρία στη διοίκησή της και στη δημοτική αρχή».

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο Κώστας Τριαντάφυλλος μετέφερε την αγανάκτηση των πολιτών, λέγοντας ότι έχουμε πανελλαδικά ένα από τα υψηλότερα πάγια, τα οποία προήλθαν μέσα από τεράστιες αυξήσεις τα τελευταία χρόνια, τη στιγμή που η ποιότητα του νερού είναι εξαιρετικά χαμηλή και χωρίς να δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νερό, ο Κώστας Τριαντάφυλλος σημείωσε ότι η ΔΕΥΑΝ Χίου, υποχρεώθηκε με συντριπτική πλειοψηφία να πάρει πίσω τα μέτρα, αφού οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τα έκριναν ως πελατειακού χαρακτήρα και αναποτελεσματικά.

«Είναι δεδομένο ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Γι αυτόν τον λόγο, πρώτοι εμείς καλούμε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στη διαχείριση του νερού, είτε είναι στα σπίτια τους, είτε στα χωράφια τους, είτε στις παραλίες. Ειδικά ως προς το τελευταίο, υποχρεώσαμε τη ΔΕΥΑΝ Χίου να κάνει το αυτονόητο. Δηλαδή να λάβει τα τεχνικά μέτρα, ώστε στις κοινόχρηστες βρύσες, το νερό να μην τρέχει ανεξέλεγκτο», ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα το Δ.Σ. όρισε μία διαδικασία περιορισμού της υδροδότησης, η οποία θα γίνεται κατόπιν επιβεβαιωμένων στοιχείων με τρόπο συγκεκριμένο ανά οικισμό, με τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού παρέδρου και του τοπικού συνεταιρισμού εάν αυτός υπάρχει.

Επιπλέον αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΥΑΝΧ, η δημοσιοποίηση των πρακτικών καθώς και η δημοσιοποίηση των ποιοτικών χαρακτηριστιών του νερού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ