7.12.2020 12:49

Σύσκεψη Μπουγδάνου για τον Covid19 με αποκλεισμό Βρουλή και Δήμου Χίου

Την ώρα που η Περιφέρεια βαδίζει συνολικά ως προς την διαχείριση της πανδημίας ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης αποκλείει τον καθ ύλην αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη από συσκέψεις

Σειρά ερωτηματικών προκαλεί η απόφαση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου, να συγκαλέσει το Σάββατο έκτακτη σύσκεψη για την πανδημία, αποκλείοντας από αυτή τον καθ ύλην αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη δημόσιας υγείας και αναπληρωτή Περιφερειάρχη Παντελή Βρουλή.

Η απόφαση Μπουγδάνου, που από την αρχή της θητείας του μέχρι σήμερα έχει επιλέξει τον δρόμο της απομόνωσης από τους συναδέλφους του αντιπεριφερειάρχες, προκάλεσε την αντίδραση του Παντελή Βρουλή, που σε δηλώσεις του σε τοπικά Μ.Μ.Ε. αναφέρθηκε στο ζήτημα διερωτώμενος εάν τώρα ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης «το παίζει αντιπεριφερειάρχης Υγείας».

Κινούμαστε συνολικά ως Περιφέρεια

Τη στιγμή που ο Παντελής Μπουγδάνος, αρκείται σε συσκέψεις χωρίς πρακτικά αποτελέσματα, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης και έμπιστος του Κώστα Μουτζούρη, ξεκαθάρισε ότι, η Περιφέρεια απέναντι στην πανδημία κινείται συνολικά ζητώντας την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου που θα επιτρέψει στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Έτσι ενώ ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης εμμένει στη διαχείριση της κρίσης από την Πολιτική Προστασία, κάτι που αποδείχθηκε προβληματικό εκ του αποτελέσματος (παράδειγμα η ιχνηλάτηση στη Χίο), ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Παντελής Βρουλής, σημείωνε σε δηλώσεις του το εντελώς αντίστροφο, ότι, από τη διαχείριση θα πρέπει να απεμπλακεί σε σημαντικό βαθμό η πολιτική προστασία και να δοθεί η δυνατότητα στις Περιφέρειες να κάνουν ιχνηλάτηση μέσα από τη σύσταση κλιμακίων ελέγχου.

Αυτή άλλωστε, όπως εξήγησε ο κ. Βρουλής, ήταν και η θέση της  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, που μαζί με άλλες Περιφέρειες εξουσιοδότησε τον Γιώργο Πατούλη, να έρθει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση ώστε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο.

Μεταξύ άλλων, ζητήθηκε σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, η σύσταση συντονιστικού οργάνου για τον Covid19, όπως η Αστυνομία, ο ΕΟΔΥ, οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης, ο Ιατρικός Σύλλογος της κάθε Περιφερειακής Ενότητας καθώς και η πολιτική προστασία.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο κ. Μπουγδάνος, είχαν κληθεί η Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, η διοίκηση του Νοσοκομείου, ο ΕΟΔΥ, ο Ιατρικός Σύλλογος και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Χίου, χωρίς καμία αναφορά και πρόσκληση στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υγείας και τον Δήμο Χίου.

Να σημειωθεί πάντως, ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Βρουλής τελικά προσκλήθηκε έστω και τυπικά να συμμετέχει σε αυτή. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ