3.12.2020 16:39

Συστήνεται συντονιστικό όργανο για την πανδημία στο Βόρειο Αιγαίο

Με θέμα την διαχείριση της Πανδημίας στη Λέσβο και την ουσιαστικότερη συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, στο κομμάτι του συντονισμού, ιχνηλάτησης, ενημέρωσης και καθοδήγησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη τηρουμένων των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέσω της πλατφόρμας www.epresence.gov.gr

Στη συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκαν:

1)Η συγκρότηση Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο θα συμμετέχουν: η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Ο.Τ.Α., Ιατρικοί και Φαρμακευτικοί σύλλογοι, που θα συμβάλει στην Ιχνηλάτηση των εντοπισμένων με tests κρουσμάτων και θα παρέχει ενημέρωση και καθοδήγηση προς τους πολίτες, σχετικά με την Πανδημία. Στις υπηρεσίες που θα παρέχονται, θα συνεπικουρεί η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου. 

2) Η ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας με εξειδικευμένο προσωπικό, όπως Επόπτες Υγείας και Κοινωνικούς Λειτουργούς, για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών που δημιουργεί η Πανδημία.

3) Η υποβολή αιτήματος για παραχώρηση από τα αρμόδια Κεντρικά Όργανα της Πολιτείας, R. Τests για την κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Συντονισμού του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Μέριμνας Παντελή Βρουλή και συμμετείχαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλος, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ελευθέριος Παπαϊωάννου, ο Δ/τής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μαλλιαρός Δημ., ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς,  ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Συλλόγου της Λέσβου Απόστολος Βαλτάς, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Καυλακώνης Γεώργιος,ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Β. Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Ειδικός Σύμβουλος Υγείας της Περιφέρειας Αμέντας Κώστας, από το Τμ. Δημόσιας Υγιεινής η Παπαχριστοφόρου Μαρία, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης ο Αλεξίου Γεώργιος και Δυτικής Λέσβου η Αναστασίου Αιμιλία. Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου ο Πρόεδρος Παν. Προβέτζας, την τελευταία στιγμή χρειάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή του λόγω εκτάκτου περιστατικού

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ