25.1.2021 13:13

Συνδυασμός Καλογήρου: «Ναι σε νέα δομή αλλά κατόπιν αποσυμφόρησης της ΒΙ.ΑΛ.»

Την προθυμία τους να συζητήσουν για τη δημιουργία ελεγχόμενης δομής στη Χίου που θα πληρεί τα κριτήρια ασφαλείας, με τη βασική προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αποσυμφόρηση της ΒΙ.ΑΛ., καταθέτουν μέσα από κοινή τους ανακοίνωση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χίου του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο» της Χριστιάνας Καλογήρου, Παντελής Μπουρνιάς, Λεωνίδας Αθηνάδης, Γιώργος Νομικός και Παντελής Λεγάτος.

Στην ίδια επιστολή εξαπολύουν δριμύ «κατηγορώ» κατά των 4 αντιπεριφερειαρχών της Χίου, Π. Μπουγδάνου, Π. Βρουλή, Ν. Νύκτα και Στ. Καμπούρη, για την άρνησή τους να συζητήσουν με τον Νότη Μηταράκη, εξηγώντας ότι «η αρχή της δημοκρατίας είναι ο διάλογος και όλα τα ζητήματα πρέπει να λύνονται βάσει αυτού με τη σωστή επιχειρηματολογία».


Αναλυτικά η ανακοίνωση των συμβούλων του συνδυασμού Καλογήρου:

Στο πλαίσιο της συνάντησης μας με τον Βουλευτή Χίου καιΥπουργό Mετανάστευσης  και Aσύλου κ.  Νότη Μηταράκη στις 24/1/2021 συζητήσαμε για σημαντικά θέματα που αφορούν το νησί μας και κυρίως για το ζήτημα του μεταναστευτικού.

Τονίσαμε λοιπόν σαν ομάδα:

1. Την κατακριτέα στάση των αντιπεριφερειαρχών κ. Μπουγδάνου, κ. Βρουλή,κ. Νύχτα και κ. Καμπούρη που αποφάσισαν ύστερα από εντολή του περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη να μην συναντηθούν με τον υπουργό για το σημαντικό θέμα του μεταναστευτικού. Η αρχή της δημοκρατίας είναι ο διάλογος και όλα τα ζητήματα πρέπει να λύνονται βάση αυτού με την σωστή επιχειρηματολογία. Η άρνηση για διάλογο δηλώνει αδιαφορία και λευκή συγκατάθεση για την οποιαδήποτε εξέλιξη των θεμάτων. Οι αντιπεριφερειάρχες έχουν σημαντικότατη ευθύνη στην εξέλιξη των καταστάσεων και έπρεπε όχι μόνο να μην αποφύγουν το διάλογο αλλά να τον επιδιώξουν .

2. Στηρίζουμε και συγχαίρουμε το λιμενικό σώμα, τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία, καθώς και τα συναρμόδια υπουργεία για την πραγματική επιτέλους φύλαξη των συνόρων μας που αγωνίζεται νύχτα μέρα για αυτό τον σκοπό.

3. Επικροτούμε την απόφαση να κλείσει επιτέλους η ΒΙΑΛ που αποτελεί πάγιο αίτημα του χιακού λαού και είναι δημιούργημα της κυβέρνησης Σύριζα. Ελπίζουμε στην άμεση υλοποίηση της απόφασης και ενώνουμε τις δυνάμεις μας να γίνει πραγματικότητα. Αναμένουμε άμεσα την εκπλήρωση της δέσμευσης ότι πληθυσμιακά η ΒΙΑΛ θα ισορροπήσει στην επιτρεπτή χωρητικότητά της,

4. Τέλος είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε για την δημιουργία μιας κλειστής ελεγχόμενης δομής που θα πληρεί τα κριτήρια της ασφάλειας, του ελέγχου και των αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης. Αλλά καμία εργασία δεν θα πρέπει να ξεκινήσει αν δεν έχει αποσυμφορηθεί η ΒΙΑΛ.

Με τιμή οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Μπουρνιάς Παντελής

Αθηνάδης Λεωνίδας

Νομικός Γεώργιος

Λεγάτος Παντελής

 Για το συνδυασμό ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ