17.3.2021 14:59

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους του Δικτύου Κοινοτήτων Χίου

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης συναντήθηκε σήμερα το πρωί (17/3) με εκπροσώπους του Δικτύου Προέδρων Κοινοτήτων Χίου. Επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε ήταν οι προτάσεις του δικτύου για την αλλαγή βασικών άρθρων επί του νομοσχεδίου που αφορά στις αρμοδιότητες των αιρετών μελών των τοπικών κοινοτήτων με συνακόλουθη την ενίσχυση του ρόλου τους και την απελευθέρωσή τους από αγκυλώσεις και περιορισμούς του ισχύοντος νόμου. 

Ο Δήμαρχος με δεδομένη την ξεκάθαρη θέση του για την ύπαρξη ισχυρής αναλογικής εκπροσώπησης ως προς τη λειτουργία και τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμφώνησε με τις θέσεις του Δικτύου εκτιμώντας ότι ο ισχύων νόμος αναφανδόν έχει τρωτά σημεία που πρέπει να θεραπευθούν. Επανέλαβε την πάγια θέση του ότι είναι απαραίτητη η ισχυρή αναλογική για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ ακολούθως η ουσιαστική και δυναμική παρουσία των τοπικών κοινοτήτων θα μπορούσε να προσφέρει θετικά αποτελέσματα και δημοκρατικότερη συμμετοχή στα κοινά.

Τέλος, επισημάνθηκε ακόμη μία φορά η άριστη επικοινωνία και συνεργασία των τοπικών κοινοτήτων με το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ