26.1.2021 9:54

«Αν δεν ζήσουν οι κοινότητες δεν θα ζήσει ούτε ο Δήμος Χίου»

Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο η πρώτη παρουσία του Δικτύου Κοινοτήτων Χίου

Την αγωνία της για το μέλλον των κοινοτήτων στη Χίο κατέθεσε μέσα από παρέμβασή της στο Politischios.gr η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυργίου Ειρήνη Βολάκη, με αφορμή τη δημιουργία Δικτύου Κοινοτήτων στη Χίο.

Αναφερόμενη στο εγχείρημα, εξήγησε ότι έρχεται ως συνέχεια των αλλαγών που προωθεί το νέο νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ. που αποδυναμώνει επιπλέον το ρόλο των κοινοτήτων ενώ είναι αντιληπτό ότι το βασικό ζητούμενο είναι ο πιο ενεργός ρόλος των τοπικών κοινοτήτων στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.

«Δεν είναι αντιπολιτευτικό όργανο»

Εξηγώντας τον ρόλο του Δικτύου Κοινοτήτων Χίου, η κα. Βολάκη, επεσήμανε εξ αρχής ότι δεν πρόκειται για ένα αντιπολιτευτικό όργανο, αλλά για ένα όργανο που θα εντοπίζει τα κοινά προβλήματα και θα επιδιώκει κοινές λύσεις.

«Είναι ένα όργανο για ουσιαστικότερες παρεμβάσεις και λύσεις στα ζητήματα των κοινοτήτων», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον 31 κοινότητες της Χίου, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στη συνέχεια.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται η ανάδειξη της πρώτης επίσημης συντονιστικής επιτροπής, με στόχο ανά Δημοτική Ενότητα να υπάρχει και η αντίστοιχη εκπροσώπηση.

Μάλιστα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να τεθεί και σχετικό ψήφισμα προς ψήφιση, με την Ειρήνη Βολάκη, να σημειώνει στον «π» ότι οι κοινότητες πρέπει να ζήσουν αν θέλουμε να ζήσει και ο Δήμος Χίου.

Ακούστε τη συνέντευξή της στο podcast του Politischios.gr

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ